תקשורת ומדיה

מג'אדלה מותקף: "לא עבר על הטוויטר של חד"ש והמשותפת"

לאחר הבקשה שלו "לבקש סליחה מהערבים" לפני יום כיפור, העיתונאי אבישי גרינצייג החזיר לו קונטרה בטור משלו: "מול מעשים כה חמורים ובגידה בסולידריות האזרחית הכי בסיסית, הייתי מצפה מחברי הכנסת הערבים ונציגי הציבור הערבים להתנצל על מה שהתחולל בשנה החולפת"
מערכת ice |  4
מוחמד מגאדלה (צילום צילום מסך חדשות 12)

פרשן חדשות 12 מוחמד מג'אדלה הצליח להרגיז לא מעט אנשים לאחרונה בראיון שערך עם 'הארץ' בו סגר חשבונות עם קולגות שלו למקצוע כמו צבי יחזקאלי ואפילו עמית סגל, אבל דווקא עיתונאי אחר בחר להקדיש לו טור ששולל את הבקשות של מג'אדלה 'לבקש סליחה מהערבים' כפי שכתב בטור בגלובס.

אבישי גרינצייג הקדיש למג'אדלה טור בגלובס וציין בטוויטר: "מול מעשים כה חמורים ובגידה בסולידריות האזרחית הכי בסיסית, הייתי מצפה מחברי הכנסת הערבים ונציגי הציבור הערבים להתנצל על מה שהתחולל בשנה החולפת. אם הם לא רוצים להתנצל - לכל הפחות שישתקו, ולא ידרשו מהקורבן שיבקש מהם סליחה".
 

בטורו כתב גרינצייג: "קראתי בעיון רב ובצער רב את הטור של עמיתי העיתונאי מוחמד מג'אדלה שפרסם בסוף השבוע טור בגלובס שכותרתו "בריחת האסירים הוכיחה שוב: החברה הערבית תמיד חשודה במשהו במדינת ישראל". טענתו החמורה של מג'אדלה לא יכולה להישאר ללא מענה. ראשית כל, אני רוצה לומר שאסור להכליל את כל החברה הערבית ולשים את כל אזרחי ישראל הערבים באותה משבצת ובאותו תיוג. הדברים אינם נכתבים מתוך רצון לרכך אנטגוניזם, שיקולים טקטיים או כמס שפתיים, אלא כי זו האמת. כשישראל מצד אחד, ומחבלים פלסטינים מצד שני - הח"כים של חד"ש מבהירים היטב באיזה צד הם, עכשיו לגופו של עניין. מג'אדלה תמה מדוע החברה הערבית הוצבה מיד בתור החשודה המידית במהלך החיפושים אחר הנמלטים, ואף הזעזע מכך שחברי המשותפת ברגע אחד גם הם הפכו לתומכי מחבלים שמתנגדים להסגרת האסירים הנמלטים".
"אולי מג'אדלה לא עבר על חשבון הטוויטר הרשמי של מפלגת חד"ש מן הרשימה המשותפת. אז בואו נראה מה נכתב שם. לאחר בריחת ששת האסירים הודיעה מפלגת חד"ש כי "המתקפות האכזריות באות כנקמה למכה שספגה היהירות של הכיבוש - של שב"ס, שב"כ ומערכת הביטחון, לאחר ששישה אסירים הצליחו לברוח מכלא שטה. צו השעה הוא הפסקת המתקפות לאלתר, ושחרור האסירים שנכלאו בגין התנגדות לכיבוש. מחבלים עם דם על הידיים מוגדרים על ידי חד"ש פעם אחר פעם כאסירים פוליטיים שיש לשחררם לאלתר. כאשר מדינת ישראל ניצבת מצד אחד, ומחבלים פלסטינים ניצבים מצד שני - חברי הכנסת של חד"ש מבהירים היטב באיזה צד הם - בצד של הרוצחים. לא מדובר בציוץ בודד, מי שיעבור על חשבון הטוויטר של חד"ש, ימצא עוד כהנה וכהנה התבטאויות מקפיאות דם".
"אחמד טיבי טען בראיון אחר כי תשלום משכורות למחבלים ולמשפחות השאהידים היא כמו "ביטוח לאומי". אוסאמה סעדי, חברו למפלגה של אחמד טיבי, אמר בעבר כי "אנחנו אומרים בסך הכל שיש כיבוש ושזכותו של העם הפלסטיני להתנגד לו. אני לא קובע להם איך להתנגד, אם כי אני ממליץ שיתנגדו בדרך עממית. בפעם האחרונה שבדקתי, נציגי בל"ד, חד"ש, תע"ל וגם רע"מ לא בחרו את עצמם לכנסת. הציבור הוא זה שבחר בהם לכנסת, ולכן יש להעריך כי כאשר הם מתבטאים - הם מבטאים את הלך הרוח של הציבור שבחר בהם. כאשר אלה הם הנציגים של הציבור הערבי בישראל, האם כה מופרך לחשוד כאמור בסיוע לאותם אסירים פוליטיים? מול מעשים כה חמורים ובגידה בסולידריות האזרחית הכי בסיסית, הייתי מצפה מחברי הכנסת הערבים ונציגי הציבור הערבים להתנצל על מה שהתחולל בשנה החולפת. אם הם לא רוצים להתנצל - לכל הפחות שישתקו, ולא ידרשו מהקורבן שיבקש מהם סליחה. במקום זאת, הם פועלים במרץ על מנת לשחרר את העצורים שחוללו את המהומות".

תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    גועל
    בן 09/2021/24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עוד כתבלב מחמד של השמאל המטורלל מחבק המחבלים
    סגור
  • 3.
    האמת שאם הוא יעוף לעזה לא נתגעגע אליו מחבל
    משיח 09/2021/22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עוד מחבל איך נותנים להם להביע את שינאתם היוקדת בטלוויזיה ברדיו בכנסת עושים הפגנות אלימות בוגדים בנו וגם מתלוננים שאנחנו לא בסדר איך לא עושים טראנספר לבוגדים צריך לעשות משאל עם לגבי טראנספר
    סגור
  • 2.
    צבועים מסוכנים
    ממ 09/2021/22
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כשהם הורגים יהודים הם אומרים שהכיבוש אשם וכשהם הורגים ערבים הם אומרים שהיהודים אשמים כי לא מגינים עליהם הם עסוקים כל הזמן בגניבות, ברצח ובימי זעם תרבות של עקרבים ונחשים
    סגור
  • 1.
    לא עבר? לי נראה שהוא כ ן עבר - וזה בדיוק העניין
    אוראור 09/2021/22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ובדיוק בגלל זה הוא התבטא ככה - והמבין יבין!
    סגור