דעות

בינה מלאכותית: המפתח לשיפור איכות החיים ברשויות המקומיות

האתגרים הגדולים אשר מעסיקים את הרשויות השונות בישראל – ובהם מקרי הפשיעה במגזר הערבי, עומסי התנועה, והחסכון במשאבים חיוניים כמו מים וחשמל – יכולים כולם לזכות לפתרונות בינה מלאכותית שכבר מיושמים היום בעולם בהצלחה. לא מדובר בחזון רחוק, אלא ביישומים קיימים הנדרשים באימוץ והטמעה

השרה גילה גמליאל |  2
גילה גמליאל, שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה (צילום מיכאל זוננשטיין)
בינה מלאכותית כבר איננה העתיד – היא כאן ועכשיו, והופכת למנוע אשר דוחף קדימה את העולם כולו. ממערכות תחבורה מתקדמות ושיטור חכם ועד נושאי קיימות, הבינה המלאכותית משנה באופן דרמטי את אופן הפעולה של ערים גדולות בעולם – מה שמוביל לייעול גדול בתפעולן, להגברת הביטחון האישי ולשיפור איכות חייהם של התושבים.
ערים רבות בעולם כבר הטמיעו מערכות בינה מלאכותית כדי להתמודד עם אתגרים מורכבים כמו פשיעה, עומסי תנועה ועוד. בברצלונה ובשטוקהולם, הצליחו לצמצם את מספר תאונות הדרכים ב-20% ולהפחית את עומסי התנועה באופן ניכר. בשיקגו, שכבר שנים ארוכות נחשבת לבירת הפשע של ארה"ב, צמצמו את שיעורי הפשיעה והאלימות ב-22%, הודות לכלי בינה מלאכותית של "שיטור מנבא" וזיהוי אזורי סכנה. וכאן זה ממש לא מסתיים. קחו כדוגמה גם את אמסטרדם, שם הצליחו לצמצם את צריכת המים והאנרגיה ביותר מ-10%, בעזרת מונים חכמים המבצעים ניטור סביבתי ומאפשרים ניהול יעיל של אותם משאבים.
הצצה קצרה זו למתרחש בערים מובילות מעבר לים, מראה עד כמה טכנולוגיות בינה מלאכותית יכולות להיות חיוניות גם כאן במדינת ישראל, ודאי כאשר רבות מאותן טכנולוגיות אשר "מככבות" ברחבי העולם  פותחו בידי חברות כחול-לבן. הכוח הטכנולוגי של התעשייה המקומית, הוא יתרון עצום שעלינו לנצל על מנת להצעיד את רשויות המדינה לשירותים חכמים, בטוחים ויעילים יותר.
חשבו לרגע על האתגרים הגדולים אשר מעסיקים את הרשויות השונות בישראל – דוגמת מקרי הפשיעה במגזר הערבי, עומסי התנועה, והחסכון במשאבים חיוניים כמו מים וחשמל. כולם יכולים לזכות לפתרונות בינה מלאכותית שכבר היום מיושמים בעולם בהצלחה. לא מדובר בחזון רחוק, אלא ביישומים אשר כבר קיימים וממתינים כעת לאימוץ והטמעה.
הבינה המלאכותית אינה רק כלי ניהולי-תפעולי, לבינה המלאכותית יש גם ערך חינוכי-אסטרטגי ארוך טווח שנדרש להנחיל לדור הבא. חינוך לתחום חשוב זה כבר בגיל הצעיר, יסייע להכין את ילדי ישראל לעתיד עתיר טכנולוגיה, לצייד אותם ביכולות ובכלים חדשניים שישרתו אותם בצבא ובעולם העבודה, וימצב את ישראל כמובילה עולמית בתחום.
הטמעת מערכות בינה מלאכותית ברשויות המקומיות, הינה צעד ראשון והכרחי לשיפור השירותים, לביסוס איכות חיים גבוהה ולהבטחת עתיד בטוח יותר לתושבי ישראל – ולא פחות מכך, זהו צעד חינוכי ומתבקש עבור הדור הצעיר במדינת ישראל.  
הכותבת, גילה גמליאל, היא שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה של מדינת ישראל וחברה משקיפה בקבינט המדיני-ביטחוני. משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אשר היא עומדת בראשו, יקיים היום (שלישי, 26.11) כנס בנושא בינה מלאכותית ברשויות המקומיות תחת הכותרת "מהפכת ה-AI ברשויות המקומיות".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הח"כית הכי מיותרת בכנסת
    אערון 11/2024/26
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא ברור מה התועלת שלה, ואיך כל פעם היא מצליחה לקבל תיק של שרה. לא נשכח את החלטורות שלה במהלך הקורונה.
    סגור
  • 1.
    גם את הכתובת צריכה להחליף בינה מלאכותית כי היא בזבוז (ל"ת)
    שאולי 11/2024/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור