נדל"ן ותשתיות

שוק הנדל"ן בהאטה - אז מי קונה דירות ב-85 אלף שקל למ"ר?

בצל ההאטה המשמעותית במכירת דירות בתל אביב ובכלל, חברה אחת מוכרת 8 דירות יוקרה בחודשיים, בין היתר בשכונת פלורנטין, שם המחירים עומדים על 72 אלף שקל למ"ר, אבל גם באלנבי. חברה אחרת מדווחת על כמה דירות נמכרו מתחילת השנה ומה המחירים באזור?
איציק יצחקי | 
איציק ברוך, בעלים של קבוצת יובלים (צילום כפיר זיו)
שוק הנדל"ן בתל אביב נמצא בהאטה בחודשים האחרונים, אבל המחירים עדיין לא יורדים באחוזים דו ספרתיים. הסיבה לכך היא הרווח היזמי. בסוף, יזמים רכשו קרקעות ב-2021 ו-2022 ואם יפחיתו עוד מהמחיר, הם עלולים למצוא את עצמם בפרויקט ללא כדאיות כלכלית - וכמובן שהבנק שלהם לא יאפשר את זה.
בחלק מהפרויקטים אפשר לראות האטה משמעותית. יש חברות שמכרו דירה אחת ברבעון, אחרות מכרו בין 6-11 דירות. זה מעט מאוד. בתקופת ההייפ בתחילת העשור, מספר הדירות היה גבוה בהרבה ולכן גם המחירים עלו.
כעת, כשהשוק בהאטה וחווה שפל בן יותר מ-20 שנה בחודש יוני, העסקאות היקרות בתל אביב נעשות בעיקר בשדה דב (מלבד הפרויקט של גינדי, שבו המחירים כבר עלו ל-65 אלף שקל בקומות הגבוהות, לא כולל מדדים ותוספות, המחירים בשאר הפרויקטים מתחילים ב-71 אלף שקל למ"ר ויש מי שחושב שיעברו את רף ה-150 אלף שקל למ"ר בעתיד), אבל מתברר שיש כמה עסקאות שנעשו גם באזורים אחרים, כולל בדרום העיר - במחירים גבוהים.
למשל, מהדוחות של יובלים , עולה כי יובלים סיטי בוי, של רן בלינקיס ואיציק ברוך, מכרה במהלך החודשיים האחרונים שמונה יח"ד בפרויקטים בשכונות לב העיר ובפלורנטין בתל אביב. מדובר בפרויקטים ג'ולי ברחוב הרצל 91, פרנקלי בדרך שלמה 44, 1-ONE HUNDRED באלנבי 100 ומילאן בבן יהודה 105 בהיקף כולל של כ-40 מיליון שקל.
מבדיקה עולה כי באלנבי העסקאות משקפות מחיר ממוצע של כ-85 אלף שקל למ"ר, ואילו בפרויקטים בפלורנטין המחיר הממוצע עומד על למעלה מ-72 אלף שקל למ"ר, מחיר גבוה ביחס לשכונה. הדירות בפרויקטים הן דירות קטנות, 2- 3 חדרים. מועד המסירה שלהן נע בין כשנתיים עד לשש שנים. בין הדירות שנמכרו ישנה דירת בפרויקט פרנקלי שנמכרה ב-7 מיליון שקל, בפרויקט אלנבי נמכרה תמורת 5.3 מיליון שקל, ודירות נוספות במחירים הנעים בין כ-3.5 עד 4.8 מיליון שקל.  
מתחילת השנה מכרה החברה בארבעה פרויקטי יוקרה בתל אביב למעלה מ-40 יח"ד בהיקף כולל של למעלה מ-170 מיליון שקל, רוב הדירות קטנות בשטח שנע בין כ-50 עד כ- 75 מ"ר בטווחי מחירים של כ-3.5 עד כ-7 מיליון שקל.
במקרה הזה אפשר לראות כי למרות ההאטה בשוק המקומי, הוא עדיין שומר על רמות מחיר גבוהות,ישנן גם דירות גדולות שנמכרו במחירים גבוהים, במחיר ממוצע דומה למ"ר.  כך לדוגמה, נמכרה דירה בפרויקט פרנקלי של 140 מ״ר פלוס 25 מ"ר מרפסת במחיר של 75 א׳ שקל למ"ר.

"מוכרים בקצב גבוה ובמחירים גבוהים בפרויקטי בוטיק". בלינקיס (צילום: אלדד רפאלי)
גם בחברת מצלאוי לא נשמעים מודאגים מההאטה. ההכנסות ממכירת דירות למגורים, מקרקעין ואחרות צמחו ברבעון השני לשנת 2025 בכ-44.1% והסתכמו בכ-47.7 מיליון שקל לעומת כ-33.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

"אנחנו ממשיכים למכור בקצב גבוה וברמות מחירים גבוהות בפרויקטי בוטיק. ניתן לראות שקיים בידול בין מרכז תל אביב לצפון בעיר מבחינת ביקושים ומחיר למ"ר וכן קיימת גם חשיבות למועד האכלוס", אומר ל-ice רן בלינקיס, בעלי יובלים סיטי בוי. לדבריו, הביקושים מצד קהלי יעד שונים באזור אלנבי ושכונת פלורנטין נותרו גבוהים.
"מדובר על שילוב בין מיקום מצוין קרוב למרכז העיר, לים ולרכבת הקלה ומתאימים מאוד לחוויות מגורים איכותיות של משפחות מצמצמי הדיור שמכרו את ביתם ומחפשים לרכוש דירה בתל אביב, ישנם גם היי טקיסטים שעובדים בעיר ורוצים דירה קרובה או רוכשים שמחפשים להנות מנגישות תחבורתית גבוהה בשכונה צעירה, באזורי הבילוי התרבות והפנאי בתל אביב וכן מדירות יוקרה באיכות גבוהה מאוד עם תכנון מתקדם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה