נדל"ן ותשתיות
ישראל מתכוננת לעלייה בביקוש לחשמל: דוראד מציגה פתרון ענק
החלטת דירקטוריון דוראד לפתוח בפרויקט חדש באשקלון עשויה לשנות את מאזן ייצור החשמל בישראל. התחנה החדשה, מתקדמת ויעילה יותר, תעלה את ההספק הכולל לרמה חסרת תקדים ותעצב מחדש את שוק האנרגיה בשנים הקרובות
חברת דוראד אנרגיה הודיעה כי דירקטוריון החברה אישר ביום ראשון השבוע את הקמת פרויקט ״דוראד 2״ – תחנת כוח מדגם H חדשה שתוקם בתוך שטח התחנה הקיימת באשקלון, בהספק מוערך של 650–700 מגה־ואט.
ההחלטה נועדה לתת מענה לגידול בביקוש לחשמל בישראל ולחזק את רזרבות הייצור בשנים הקרובות. התחנה החדשה מדגם H צפויה לפעול בטכנולוגיית מחזור משולב (CCGT) מתקדמת, שתאפשר ייצור חשמל יעיל וגמישות תפעולית גבוהה.
במסגרת האישור, הנהלת החברה תקדם במהירות האפשרית את הסגירה הפיננסית תוך קידום תהליכי תכנון והיתרים. התחנה החדשה מתוכננת ע״י חברת sargent&lundy שתכננה גם את דוראד 1, כדי להבטיח את עמידת הפרויקט בסטנדרטים הטכנולוגיים והסביבתיים הגבוהים ביותר.
ההחלטה על דוראד2 הינה צעד אסטרטגי שימצב את דוראד כגורם מרכזי ויציב בשוק החשמל המתפתח בישראל. התחנה החדשה צפויה להגדיל כמעט פי שניים את כושר הייצור של החברה ולהבטיח מענה לביקושים העתידיים.
תחנת דוראד הקיימת, שהחלה לפעול ב־2014, הייתה התחנה הפרטית הראשונה בישראל וכוללת טורבינות בהספק כולל של כ־860 מגה־ואט. היא מספקת חשמל לאלפי בתי אב, חברות ומפעלים רבים.
עוד ב-
עם הקמת ״דוראד 2״, יעמוד ההספק הכולל של המתחם על כ־1,490 מגה־ואט – מה שיהפוך את החברה לאחת מיצרניות החשמל הפרטיות הגדולות בישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.מה עם הזיהום אוויר באשקלון ? (ל"ת)ישראל 09/2025/16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.מה עם הזיהום אוויר באשקלון ?אנונימי 09/2025/16הגב לתגובה זו0 0גם דוראד 1 גם קצאא גם חברת חשמל עכשיו דוראד 2 כמה זיבום אןויר באזור אחד ? מה עם נשרד איכות הסביבה ? גם חברת חשמל עכשיו דוראד 2 ? איפה משרד איכות הסביבה ? אשקלון, חדרה וחיפה הכי מזוהמות, למה לא ב הרצלסגור



