מדדים ומחקרים
סקר בצה"ל: מוטיבציית שיא לגיוס, אך קיים חשש כי הנתון הולך להיפגע
סקר חדש של אגף כוח אדם בצה"ל פורסם וממנו עולה כי למרות המלחמה, 95% מהנוער מעוניינים להתגייס לצבא ו-74% מבעלי הנתונים הקרביים רוצים לשרת כלוחמים, אך למרות הנתונים המעודדים קיים חשש כי המצב לא יישאר כך למשך הרבה זמן
מלחמת חרבות ברזל היא ללא ספק המלחמה הארוכה ביותר בתולדות מדינת ישראל, ולמרות זאת לפי סקר חדש שערך אגף כוח אדם בצה"ל, נראה כי קיימת מוטיבציית שיא לגיוס בקרב המלשב"ים. מהנתונים עולה כי 95% מהנשאלים ענו כי הם מעוניינים לשרת בצה"ל, ו-74% מעוניינים לשרת ביחידות קרביות.
עוד עולה מהסקר כי 45% מהנשים הבעלות נתונים מתאימים לשירות קרבי הביעו נכונות לשרת ביחידות קרביות. נציין כי הסקר בוצע על ידי שאלון שניתן למשלב"ים לאחר הצו הראשון ולפני קבלת המנילה, בקרב כ-40% מהמועמדים לשירות.
לפי פרסום בישראל היום, נראה כי קיים חשש בצה"ל כי המוטיבציה של המלשב"ים הולך להיפגע, זאת בעקבות המשבר התקופה הארוכה של המלחמה, החברתי שהולך ומחריף וחוסר השוויון בנטל מול הציבור החרידי. עוד צויין בפרסום כי במהלך המלחמה בצה"ל נמנעו מלפרסם את נתוני הגיוס, זאת משום שהנתונים הראו ירידה משמעותית במוטיבציה לגיוס, כאשר רצון המשלב"ים עמד על 65% בלבד.
אך למרות החשש מירידה במוטיבציה של המועמדים לגיוס, בסקר של מרכז ויטרבי לחקר דעת קבל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה, נראה כי מחצית מהציבור הישראלי חושבים שההישגים של המדינה במלחמה הם מוצלחים. זאת כאשר 56% מהיהודים חושבים שהיו יותר הצלחות מאי הצלחות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


