מדדים ומחקרים

סקר מנדטים דרמטי: איזנקוט משאיר אבק לנתניהו, בנט ולפיד מתחזקים

סקר מנדטים חדש ודרמטי של חדשות 12 מציג זעזוע בצמרת הפוליטית, כאשר מפלגת הליכוד נדחקת למקום השני וגוש מתנגדי נתניהו מגיע לרוב מוצק של מנדטים

סקר המנדטים (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, יונתן זינדל, אריק מרמור, אלוני מור, Magma Images)
סקר מנדטים שנערך אמש (שני) בחדשות 12 מציג מהפך בצמרת המפה הפוליטית. מפלגת "ישר" בראשות גדי איזנקוט מבססת את מעמדה ככוח המוביל בכנסת ומטפסת ל-24 מנדטים – עלייה של מנדט אחד בהשוואה לסקר הקודם. במקביל, מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו נחלשת, יורדת ל-22 מנדטים בלבד ונדחקת למקום השני.
במקום השלישי ניצבת מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט, שרושמת התחזקות ומגיעה ל-15 מנדטים. המגמה החיובית נרשמת גם באגף השמאל-מרכזי: מפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן עולה ל-11 מנדטים, בעוד ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מטפסת ל-10 מנדטים. בגזרה הימנית של הממשלה, מפלגת עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר מציגה עלייה משלה ומגיעה ל-8 מנדטים.
בקרב הסיעות החרדיות והדתיות לא נרשמים זעזועים דרמטיים. יהדות התורה שומרת על כוחה עם 8 מנדטים, וש"ס נותרה יציבה על 7 מנדטים לאחר הירידה של הסקר הקודם. מפלגת הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' שומרת אף היא על מעמדה עם 5 מנדטים. בתחתית רשימת המפלגות העוברות את סף הכניסה נמצאות שתי הסיעות הערביות: חד"ש-תע"ל ורע"מ בראשות מנסור עבאס, ששתיהן מקבלות 5 מנדטים כל אחת.
מנגד, שורה של רשימות מצאו את עצמן מחוץ לכנסת, לאחר שלא הצליחו לחצות את אחוז החסימה העומד על 3.25%. מפלגתם של חילי טרופר ויועז הנדל, שבסקרים הקודמים הצליחה לעבור את הרף, חווה נסיגה ונחלשת ל-2.7% בלבד. בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה זוכה ל-1.6%, מפלגת הימין בראשות גלעד ארדן עומדת על 1.3%, ואילו מפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ מגיעה לשפל של 0.8% בלבד מקולות הבוחרים.
חלוקת הגושים הכללית ממשיכה להציג פער ניכר לטובת האופוזיציה. גוש מתנגדי נתניהו רושם רוב מוצק של 70 מנדטים – המורכב מ-60 מנדטים של המפלגות הציוניות ו-10 מנדטים של המפלגות הערביות. מנגד, מפלגות הקואליציה הנוכחית מתקשות לשחזר את כוחן ומגיעות יחד ל-50 מנדטים בלבד.
 
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    סקר שקר
    שמעון לוי 08/2026/14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כל בחירות השמאל מנצח בסקרים, ובבחירות ביבי לוקח בענק
    סגור
  • 8.
    שינה בהקיץ
    גולן 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הנה לכם אנשי כת שמובלים באף ואינם מבחינים במציאות ,הסיסמא רק ביבי פסה ,עברה מהעולם ,חלק גדול סבור רק לא ביבי וכך יהי בבחירות הקרובות ,להתעלם מכל זו טיפשות ,האם אינעם רואים את המגמה בציבור
    סגור
  • 7.
    רק ביבי והימין
    ניסים 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה קרה אל גזירה 12 אז השמאל כבר 90 מנדטים רק קושמרע ופלג וזהו יש מספיק ערבים
    סגור
  • 6.
    בחלומות הלילה ובצאת הכוכבים
    mirie 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ערוץ 12 מציג : חלומות באספמייה. המציאות תהיה נושכת וההתרסקות כואבת . הליכוד בראשות נתניהו ירכיב את הממשלה החדשה ויעמוד בראשה על אף כל סקרי השקר שאתם מפיצים. לא תצליחו לעבוד עלינו.
    סגור
  • תמשיך לישון עדיף על האף. (ל"ת)
    מממן חמאס 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    חרטה בפיתה
    בן 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מוכן לשים 10 שח על כל שקל שלכם נגד התוצאה הזו
    סגור
  • 4.
    תציגו גם את הסקר של השופר פילברג שם הליכוד 45 מנדטים. (ל"ת)
    ברוך 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    חרטוביץ. תפסיק לחרטט את אייזנקפלוץ
    רק 14 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תירגע זה חלום
    סגור
  • 2.
    לא קונה
    מוטי 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    1 1
    בטח עשיתם סקר בין עובדי ערוץ 12
    סגור
  • 1.
    שתהיו בריאים . (ל"ת)
    מלמד, 08/2026/11
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור