מדדים ומחקרים

לקראת הקיץ: הטריקים שיעזרו לכם לבחור אבטיח מתוק

לקראת עונת הקיץ והיציאה לחופש הגדול, משרד החקלאות פרסם כמה נתונים מעניינים אודות גידול הפרי האהוב בישראל, וגם כמה מהטריקים שיעזרו לכם לדעת שבחרתם בפרי הנכון
מערכת ice |  1
אבטיח (צילום אביר סולטן פלאש 90)

הקיץ כבר כאן ואיתו מתמלאים הסופרים במשמים, ענבים , אפרסקים ומיטב פירות העונה שיש לארץ הקטנה שלנו להציע. אבל עם כל הכבוד לכל הפירות שהזכרנו, אין ספק שאחד הפירות האהובים והפופולאריים ביותר שכבר הפך לסמל קיץ של ממש הוא האבטיח האדמדם. לכבוד תחילת העונה משרד החקלאות פרסם השבוע כמה נתונים מעניינים אודות הפרי המתוק שבכלל עשוי מ-93 % מים.

בשנת 2021, גידלו בישראל כ-119 אלף טון אבטיחים, על פני כ-25,000 דונם, המיועדים לשוק המקומי. מדובר בעלייה של כ-13% משנת 2020, אז עמד נתון זה על כ-105 אלף טון.


רוב האבטיחים הגדלים בישראל הינם ללא גרעינים (זרעים), והם משווקים בישראל בין החודשים אפריל לאוגוסט, אך הודות למחקר והפיתוח החקלאי המקומי, ניתן למצוא אבטיחים גם בחודשים פברואר-מרץ וספטמבר-אוקטובר.

בתחילת עונת האבטיחים, התוצרת מגיעה מאזור הערבה, לאחר מכן מצפון ים המלח, עמק בית שאן, גלבוע והנגב המערבי ולקראת סוף העונה האבטיחים מגיעים אלינו מאזור הגליל המערבי, רמת הגולן, הנגב והמרכז. יחד עם זאת במשרד החקלאות מציינים כי אבטיח רגיל (גדול) שגדל בחודשים אוגוסט וספטמבר מאבד מאיכותו ומטעמו בגלל ירידה ברמת הסוכר הנובעת מטמפרטורות לילה גבוהות.
אז איך בכל זאת תוכלו לדעת שתהיו מרוצים מהסחורה שהעמסתם על העגלה? הנה כמה טיפים שמונים במשרד החקלאות.

האבטיח צריך להיות בעל גוון מבריק וחיוני. צבע דהוי מעיד על אחסון ממושך שלרוב פוגם באיכות הפרי.


כמה כתמים מופיעים על האבטיח? על כל אבטיח ישנו כתם בהיר אחד הכרחי, שנוצר באזור המגע של האבטיח עם הקרקע. אם אתם מזהים כתמים נוספים, צהובים או דהויים, דעו כי מדובר באבטיח שחווה חשיפה מאוד ממושכת לשמש, אשר גורמת לירידה באיכותו.
הביטו על העוקץ של האבטיח - עוקץ ירוק ורענן מעיד על אבטיח טרי. ככל שהעוקץ יבש יותר, כנראה שהאבטיח פחות טרי ונקטף לפני מספר רב יותר של ימים.


געו באבטיח ונסו להרגיש עד כמה הוא גמיש. בחרו אבטיח מוצק ככל הניתן, גמישות האבטיח מעידה על אחסון ממושך הפוגם באיכות הפרי.


וכיצד הוא נראה? בחרו אבטיח סימטרי ככל הניתן, עגול או אובלי. מבנה זה מעיד על התפתחות תקינה של הפרי ומבטיח שלא יופיעו חללים בתוך ציפת הפרי. אם כי חללים מסוג זה אופייניים יותר לחודשים מרץ–אפריל, המהווים את פתיחת עונת האבטיח.


האבטיח הוא כלי נגינה? מיתוס הטפיחה על האבטיח הפך כה רחב עד כי רובנו טופחים על האבטיח בלי לדעת מה עלינו לשמוע. שמשון עומר, מנהל אגף הצומח, בשה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, מסביר: "כשאנו טופחים על האבטיח עלינו להמתין לקבלת צליל בחזרה. האבטיח צריך "להשיב" לנו במעין צליל נקי. מומלץ לטפוח על מספר אבטיחים, אם מרגישים כי אין שום הד לטפיחה, האבטיח בשל מדי ומרקמו וטעמו יהיו ירודים".

תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בחירת אבטיח
    הלוחש לאבטיחים 06/2022/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אפשר גם ללחוש לאבטיח. אם הוא לא עונה סימן שהוא אחלה!
    סגור