מדדים ומחקרים

הנתונים חושפים: המדינה תלויה בייבוא של מוצרי מזון בסיסיים

מנתוני הלמ"ס עולה כי על אף שהיקף אספקת המזון לציבור, לפי נפש, עולה משנה לשנה, מצרכי המזון הבסיסיים שעליהם אנו מסתמכים מגיעים מייבוא וחלק מועט מאד מיוצר כאן על אדמת ישראל
מערכת ice | 
אספקת מזון (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
דו"ח מאזן אספקת המזון מטעם הלמ"ס לשנת 2021 חושפת מה ההיקף הקלורי שמוצע עבור הצרכן הישראלי ובו נרשמת עלייה של 3.2% ביחס ל-2020 עם 3,909. עם זאת יש לציין כי מדובר בכמות המוצעת לציבור ולא לכמות שהוא רוכש וצורך בסופו של דבר. לצד הנתון הזה מתבררת גם מהי מידת התלות של המדינה בייבוא מוצרי צריכה בסיסיים מחו"ל.
על פי הנתונים, במסגרת העלייה הקלורית נוכל למצוא את עיקר הקלוריות במוצרי דגנים על סוגיהם בהיקף של 29%, לאחר מכן שמנים ושומנים עם 21% וכל השאר כללו סוכר, ממתקים, דבש, ירקות, פירות ותפוחי אדמה. הנתח הקלורי הגדול, שהוא הדגנים, הוא גם הנתח שעליו המדינה מתבססת מבחינת ייבוא וזאת בהיקף של 96%.
\
על אף שההיקף הקלורי של בנתון הכללי עבור מוצרים מתוקים כמו סוכר וממתקים ירד ביחס לשאר, ההסתמכות של המדינה בייבוא של מוצרים אלו עומדת על 114%, בעוד ש-93% מהדגים המסופקים בארץ גם הם מגיעים מייבוא. למרות זאת, המדינה מייצרת כ-100% מבשר העוף ובשר הודו שמסופק לציבור. 90% ממוצרי החלב גם הם מייצור מקומי.
התלות בייבוא לא נגמרת כאן, 73% מהקטניות, גרעיני השמן, הבוטנים והאגוזים, לצד 43% מהבשר בקר מגיעים מחוץ לארץ. 
באופן כללי, מסתמן כי היקף הקלוריות שמסופקות לנפש במדינה רק עולה ועולה כבר משנת 1950. יתרה מכך, מבחינת היקף הוויטמינים שמוצעים לציבור במסגרת הזאת מעפילה על הכמות המומלצת, למעט בתחום הסידן שמגיע ממוצרי חלב עקב חוסר היכולת לעקוב אחר הנתונים הללו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה