מדדים ומחקרים

זה המאכל המומלץ ביותר לאחר אימון אינטנסיבי

אז מה כדאי לאכול אחרי אימון אינטנסיבי? מחקר חדש בדק ומצא - שקדים. אז כמה כדאי לאכול, האם כל יום ומהן ההשפעות, הכול בפנים
מערכת ice | 
ריצה (צילום freepik)
תחושת כאב ועייפות לאחר אימון אינטנסיבי יכול להפוך את היום או היומיים שלאחר האימון לקשים יותר. מדענים ממליצים לאכול יותר שקדים למי שאוהב להתאמן באופן קבוע ובצורה אינטנסיבית. מחקר חדש מגלה שאלה העושים את הכושר הגופני המאומץ ביותר שלהם בסופו שבוע, חווים התאוששות הרבה יותר קלה אם הם אוכלים שקדים כל יום.
החומרים התזונתיים בשקדים מגבירים מולקולה שומנית בשם חומצה 12, 12-dihydroxy9z-octadecoenoic acid (12, 13-DiHOME) בדם. המולקולה נוצרת מרקמת השומן החום (השומן הטוב) והיא חשובה עם ויסות אנרגיה ומטבוליזם. אחד מתפקידיו הוא לשפר את הובלת חומצת השומן ואת ספיגתה על ידי שרירי השלד, מה שממריץ התאוששות, מטבולית לאחר פעילות גופנית.

"מתנדבים שצרכו 57 גרם שקדים מדי יום במשך חודש אחד לפני אימוני סוף השבוע, בדמם 12, 13-DiHOME מועיל יותר בדמם מיד לאחר פעילות גופנית מאשר למתנדבי בקרה", אמר דיוויד ניימן, מנהל מעבדת הביצועים האנושיים של אוניברסיטת אפלצ'יאן בקמפוס המחקר של צפון קרוליינה. "הם גם דיווחו תחושת פחות עייפות ומתח, כוח טוב יותר בחלק האחורי בגוף וירידה בנזקים השרירים לאחר פעילות גופנית".
המחברים גייסו 38 גברים ו-26 נשים בגילאי 30 עד 65 כאשר אף אחד מהם לא ערך אמון משקולות רגיל. מחצית מהקבוצה נבחרת באקראי לאכול 57 גרם שקדים כל יום במשך חודש אחד. החצי השני אכל חטיף דגנים בעל ערך קלורי זהה. דגימות דם ושתן נאספו לפני ואחרי ארבעת השבועות.
המשתתפים התבקשו להשתתף בתרגילים הבאים: מבחן אנאירובי של וינגייט בן 30 שניות, מבחן ריצה למרחק 50 מטר, קפיצה אנכית, לחיצה מהספסל ותרגילי כוח לחלק האחורי של הרגליים.
דגימות דם ושתן נאספו גם עבור משטר אימון זה של 90 דקות ולאחר מכן מדי יום במשך ארבעת הימים הבאים.
בכל פעם שנלקח דם, המשתתפים מילאו שאלון כדי למדוד את מצבם הנפשי. הם גם דירגו בעצמם את כאב השרירים לאחר תרגילים מאומצים או לא רגילים מ- 1 ל-10.
המשתתפים דיווחו שחשו יותר נזק לשרירים וכאבי שרירים לאחר התרגיל של 90 דקות. הם גם חוו פחות מרץ ויותר עייפות, חרדה ודיכאון. דגימות הדם הראו גם הגביר את רמות הציטוקינים הפרו-דלקתיים בדם, הקשורים לנזק קל בשרירים. עם זאת, לא היה הבדל ברמות הציטוקינים בין קבוצת חטיפי השקדים והדגנים.
"אנחנו מסיקים ששקדים מספקים תערובת תזונתית ופוליפנולים ייחודית ומורכבת שעשויה לתמוך בהתאוששות מטבולית מרמות מתח של פעילות גופנים. בשקדים יש כמויות גבוהות של חלבון, סוגים בריאים של שומנים, ויטמין E, מינרלים וסיבים. והעור החום של השקדים מכיל פוליפנולים שמגיעים למעי הגס ועוזרים לשלוט בדלקת ובלחץ חמצוני", הוסיף נימן.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה