עסקי ספורט

מחירי הכרטיסים במונדיאל צוללים: ירידה של עד 25%, "הזדמנות נדירה"

לפי ניתוח נתוני מחירי הכרטיסים של SeatPick, החלפת איראן בעיראק בבית G עשויה לגרום לירידה של עד 25% במחירי הכרטיסים למשחקים בארצות הברית. CTO ומייסד שותף של SeatPick: "יכול להפוך את המשחקים להזדמנות נדירה"
מערכת ice | 
מניית כדורגל-אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
המלחמה במזרח התיכון עשויה להשפיע באופן מפתיע גם על שוק הכרטיסים למונדיאל 2026. לפי ניתוח נתוני מחירי הכרטיסים של SeatPick, פלטפורמה בינלאומית המשווה בין מחירי כרטיסים לאירועי ספורט ותרבות, החלפת איראן בעיראק בבית G עשויה לגרום לירידה של עד 25% במחירי הכרטיסים למשחקים בארצות הברית.
גיא קוגל, CTO ומייסד שותף של SeatPick אומר: "בשוק הכרטיסים של המונדיאל לא רק הנבחרות קובעות את המחיר, אלא גם הקהילות שמגיעות איתן. בלוס אנג’לס יש קהילה איראנית עצומה, ולכן משחקים של איראן היו צפויים לייצר ביקוש חזק במיוחד. אם עיראק תחליף אותה, סביר שנראה ירידה מסוימת במחירים וזה יכול להפוך את המשחקים להזדמנות נדירה עבור אוהדים מהעולם לראות משחק מונדיאל במחיר נגיש יותר, במה שמסתמן להיות המונדיאל היקר בהיסטוריה".
איראן כבר העפילה למונדיאל 2026, הטורניר הראשון עם 48 נבחרות וצפויה לשחק שלושה משחקים בשלב הבתים בארצות הברית ביוני. אולם בעקבות התקיפות האמריקאיות-ישראליות בשבועיים האחרונים, גורמים בהתאחדות האיראנית הצהירו כי קשה לצפות מהנבחרת להגיע לטורניר כרגיל.
בנוסף לכך, בעיות ויזה, מגבלות טיסה וסגירת מרחבים אוויריים עלולות להפוך את ההשתתפות לכמעט בלתי אפשרית. במקרה כזה, עיראק נחשבת למועמדת המרכזית להחליף את איראן.
נבחרת עיראק נמצאת בפלייאוף הבין-יבשתי של מוקדמות המונדיאל, שייערך ב-31 במרץ במונטריי שבמקסיקו. לפי תקנון המונדיאל, לפיפ״א יש סמכות להחליף נבחרת שהעפילה לטורניר והחלטה בנושא צפויה להתקבל עד סוף החודש הנוכחי. 
לפי נתוני SeatPick, מחירי הכרטיסים בשוק המשני  נכון ל-11 במרץ 2026, למשחקי הבית של איראן, עומדים על:
איראן – ניו זילנד (15 ביוני, לוס אנג’לס): החל מ-724 שקל, ממוצע כ-2,966 שקל
בלגיה – איראן (21 ביוני, לוס אנג’לס): החל מ-698 שקל, ממוצע כ-3,056 שקל
מצרים – איראן (26 ביוני, סיאטל): החל מ-616 שקל, ממוצע כ-2,761 שקל
הפורמט של הבית לא צפוי להשתנות אם עיראק תיכנס במקומה של איראן, וגם התאריכים והאצטדיונים בלוס אנג’לס ובסיאטל יישארו זהים. מי שכבר מחזיק בכרטיסים יוכל להשתמש בהם ללא שינוי.
עם זאת, הביקוש העתידי עשוי להיפגע משמעותית בגלל הבדל בגודל הקהילות בארצות הברית. בארה"ב חיים כ-750 אלף עד יותר למעלה ממיליון אמריקאים ממוצא איראני, מתוכם כ-300–375 אלף מתגוררים באזור לוס אנג'לס. זאת בזמן שהקהילה העיראקית בארה״ב קטנה בהרבה ומוערכת בכ-155–400 אלף ורוב העיראקים-אמריקאים מתגוררים במישיגן ובאזור שיקגו, ולא בערי המשחקים.
לוס אנג’לס מארחת שניים משלושת המשחקים בבית G, ולכן הקהילה האיראנית המקומית הייתה צפויה ליצור ביקוש גבוה לכרטיסים. אם עיראק תחליף את איראן, הביקוש המקומי צפוי להיות נמוך יותר.
לפי SeatPick, המשמעות עשויה להתבטא בירידה של כ-10% עד 25% במחירי הכניסה ובהשפעה גדולה במיוחד על המחירים הממוצעים. עוד מוסיפים בחברה כי המשחק בו תשחק מצרים נגד איראן בסיאטל עשוי להיות הרגיש ביותר לשינוי בביקוש.
פיפ"א צפויה להכריע בנושא עד סוף מרץ, והודעה רשמית עשויה להשפיע מידית גם על שוק הכרטיסים.
"באופן כללי, מדובר במונדיאל שמושך הרבה עניין סביב מחירי הכרטיסים, וכבר מתואר כמונדיאל היקר בהיסטוריה", אומר גיא קוגל. "טרנד דומיננטי שאנחנו רואים הוא סביב משחקי הפתיחה של הנבחרות המארחות. כך למשל, מחיר הכניסה למשחק הראשון של מקסיקו נגד דרום אפריקה עומד כרגע על כ-2,300 דולר. חשוב לציין שמדובר במחיר מינימום לכרטיסים במקומות הפחות אטרקטיביים באצטדיון. גם למשחק הפתיחה של קנדה, שעדיין לא נקבעה בו היריבה, מחיר הכניסה עומד על קצת יותר מ-1,000 דולר, וכך גם למשחק של ארה״ב נגד פרגוואי". "מיקום האצטדיון משחק תפקיד משמעותי במחירים. ככל שהעיר מרכזית יותר, כך הביקוש והמחירים גבוהים יותר. לפי ההגרלה, אחד המשחקים המסקרנים שיכולים לקרות הוא ברבע הגמר בין מסי לרונאלדו במיאמי. אם ארגנטינה ופורטוגל יעפילו, זה עשוי להיות אחד המשחקים היקרים בהיסטוריה", מסכם קוגל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה