תיירות

נתב''ג בהפתעה לטסים לתאילנד: הטיסה תתקצר ביותר מ-3 שעות

סיום המלחמה מול חמאס וההסכמים שבאופק עם מדינות ערב מביאים בשורות משמחות: ישראל עומדת להשיב לעצמה את קו התעופה המהיר למזרח הרחוק והזמן יקוצר משמעותית
דסק תיירות |  3
חברת תעופה-אילוסטרציה (צילום shutterstock, פלאש 90/ משה שי)
בעקבות סיום ההסכם להפסקת המלחמה, משרד התחבורה וגופי ההנהלה של שדות התעופה בישראל מקיימים, לראשונה בימים אלו, משא ומתן מהותי עם הרשויות בעומאן על פתיחה מחדש של הנתיב האווירי שעבר מעליה.
על פי הפרסום ב-N12 המעבר הישר הזה, שהנציח את מה שהיה רק חלום מאז ה-7 באוקטובר עומד במרכז דיון רציני. אם המגעים יצליחו, תצטמצם הטיסה מנתב"ג לבנגקוק, בעיר הראשית של תאילנד, משכות ממושכים של 10 שעות וחצי לרק 7 שעות ו-34 דקות בלבד - קיצור משמעותי של כ-3 שעות. לא רק זו - תקופת הטיסה הקצרה הזו תשפיע גם על המחיר, וכתוצאה מכך עלולות הערכות נוסעים ופחות כשקלים לתעודה המסוג המשפחתי החוזר.

כזכור לפני פריצת המלחמה הייתה זו אל על שהכריזה על קווים עם טיסה מקוצרת למזרח הרחוק ולהודו. כזכור, השקת הקווים התאפשרה בהמשך לאישור טיסה בשטח האווירי של סעודיה ועומאן. אישור זה איפשר בסוף 2022 את קיצור נתיבי הטיסה וכפועל יוצא קיצור משך הטיסות.
טיסה למומביי במסלול המקוצר הייתה אמורה להיארך כ-5.5 שעות בלבד, במקום 7.45 שעות במקור, וטיסה לניו-דלהי כ-6.5 שעות בלבד במקום 9 שעות במקור. אל על היא חברת התעופה היחידה שהציעה בזמנו טיסות ישירות למומביי וכן גם טיסות ליעדי המשך בהודו, בשיתוף פעולה עם חברות תעופה מקומיות.
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כשיגיעו לסיכום תדווחו בינתיים אתם רק מברברים בשכל (ל"ת)
    יוסי 10/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    נתיב
    קו-5 10/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעל אירן
    סגור
  • 1.
    איזה כיף..בשעה טובה
    מרדכי היהודי 10/2025/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ליהודים הייתה אורה ושמחה ועכשיו אוכל תאילנדי מהיר
    סגור