תיירות
בשורה רעה לטסים מנתב"ג: האגרות עולות, המחירים בדרך להתייקר
רשות שדות התעופה מעדכנת את תעריפי האגרות לשנת 2027 בהתאם למנגנון הקבוע בתקנות. האגרה לנוסע היוצא מטרמינל 3 תעמוד על 37.68 דולר, ובטרמינל 1 על 17.36 דולר. החברות עשויות לגלגל חלק מהעלות הנוספת למחירי הכרטיסים
מי שמתכנן לטוס מישראל בשנת 2027 עשוי להיתקל בעלויות גבוהות יותר: רשות שדות התעופה מעדכנת את תעריפי האגרות בנתב"ג, בהתאם למנגנון ההצמדה הקבוע בתקנות. העדכון מבוצע מדי שנה ומתחשב בשינוי במדד המחירים לצרכן ובשער הדולר הקובע.
במסגרת העדכון, אגרת הנוסע היוצא מטרמינל 3 תעמוד בשנת 2027 על 37.68 דולר, לעומת 33.87 דולר בשנת 2026. מדובר בעלייה של 3.81 דולר לנוסע, כאשר הסכום הנקוב בדולרים גבוה בכ-11% מהתעריף הנוכחי.
גם בטרמינל 1 התעריף צפוי לעלות. אגרת הנוסע היוצא תעמוד על 17.36 דולר בשנת 2027, לעומת 15.61 דולר בשנת 2026. כלומר, מדובר בתוספת של 1.75 דולר לנוסע.
האגרה אינה נגבית ישירות מהנוסע בעת העלייה למטוס, אלא מחברות התעופה עבור כל נוסע היוצא מישראל. עם זאת, האגרה מהווה חלק מעלויות הפעלת הטיסה, ולכן חברות התעופה עשויות לגלגל את העלייה, כולה או חלקה, למחיר הכרטיס. היקף ההשפעה על המחיר הסופי תלוי באופן שבו כל חברה מתמחרת את הטיסות.
ברשות שדות התעופה מבהירים כי העלייה בסכומים הנקובים בדולרים אינה נובעת מהחלטה להעלות את האגרות מעבר למנגנון הקיים. לפי הרשות, האגרות נקבעות בשקלים ומתעדכנות מדי שנה בהתאם לכללים שנקבעו בתקנות. העדכון לשנת 2027 משקף עלייה של 1.54% במדד המחירים לצרכן.
הפער בין שיעור העלייה במדד לבין העלייה בתעריף הנקוב בדולרים מוסבר גם בשינוי בשער החליפין. מאחר שהאגרות נקבעות בשקלים, ירידה בשער הדולר מביאה לכך שסכום גבוה יותר בדולרים נדרש כדי לשקף את הערך השקלי שנקבע לאחר ההצמדה.
עוד ב-
ברש"ת מדגישים כי מעבר להתאמה הנדרשת בהתאם למנגנון ההצמדה הקבוע בתקנות, לא בוצע שינוי נוסף בתעריפים. התעריפים המעודכנים צפויים להתפרסם באופן רשמי עד 1 באוקטובר 2026 ולהיכנס לתוקף בשנת 2027.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



