טלוויזיה

ערוצי הטלוויזיה מזועזעים: ''הסתה מתמשכת, מאורגנת ומסוכנת כלפי עיתונאים''

פורום הערוצים הישראליים, הכולל את תאגיד השידור, קשת 12 ורשת 13, על ריסוס הגרפיטי מחוץ למשרדי ערוץ 13: "תוצר של הסתה מתמשכת, מאורגנת ומסוכנת כלפי עיתונאים וכלפי גופי התקשורת החופשית בישראל"
מערכת ice |  2
חדשות 13 (צילום מסך רשת 13)
אחרי הריסוס המזוויע מחוץ לבניין, פורום הערוצים הישראלי - תאגיד השידור הישראלי, קשת 12 ורשת 13 מביעים זעזוע עמוק נוכח ריסוס הגרפיטי הבוקר מחוץ למשרדי ערוץ 13 בתל אביב.
בין היתר נמסר כי: ''האלימות והאיומים נגד התקשורת לא מגיעים בחלל ריק, הם תוצר של הסתה מתמשכת, מאורגנת ומסוכנת כלפי עיתונאים וכלפי גופי התקשורת החופשית בישראל - הציבורית והפרטית''.

עוד נמסר: ''האירועים הבוקר מצטרפים למהלכים רחבים, הולכים ומתעצמים, שמטרתם ניסיון לערער את עצמאות התקשורת, סגירת גופי שידור, ובסופו של דבר לצמצם את חופש העיתונות והביטוי בישראל''
כזכור, הכתב הוותיק יוסי אלי כתב: ''שיא ההסתה נגד התקשורת החופשית: הבוקר התעוררנו כשגרפיטי פשע שנאה על קירות רשת 13 ברמת החייל. זה פשוט מזעזע במדינה דמוקרטית שיש מלחמת חורמה נגד תקשורת חופשית. לא משנה מהן הדעות, שמאל, ימין, מרכז. שרים חברי כנסת וראש הממשלה חייבים לגנות ולהתערב. ומשטרה? מיותר לציין חייבת להגיע לפורעים''.
 
הכתבת בארצות הברית נריה קראוס הזדעזעה: ''הכתובת ליטרלי על הקיר. במתחם של רשת 13 הבוקר''. הקולגה מתאגיד השידור שאול אמסטרדמסקי כתב: ''הכתובת מילולית על הקיר. אני באמת חושש שזה ייגמר בדם. ואני באמת חושש שאם חלילה זה יקרה, הפילוג יהיה עמוק מדי בשביל לתקן, ותגובות השמחה לא יאחרו להגיע''.
העיתונאית הוותיקה לוסי אהריש לא עצרה את עצמה: ''הם לא ינוחו עד שלא ירצח כאן עיתונאי! אבל אל תדאגו שום גינוי או התנצלות ממשלת השבעה באוקטובר לא יגיעו … הם הרי אחראים אבל אף פעם לא אשמים''.
הכתב הבכיר מתן חודורוב הסביר: ''ארגון העיתונאים ועובדי חדשות 13 הגישו הבוקר תלונה למשטרה בעקבות ריסוס הכתובת המאיימת ברצח על עיתונאי החברה. רמת החייל היא שכונה עמוסת מצלמות, ואין סיבה שהחקירה לא תוביל למיצוי הדין עם המסיתים לאלימות והשתקה. עובדי חדשות 13 פועלים באקלים ציבורי ופנימי קשה ומצפים להגנה, מרשת ומבחוץ''.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כמו שצריך
    פו 11/2025/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני אוהב שאתם בוכים על זה, מוסיף מאוד... חלאות אדם בתקשורת, על כל 10 שניות של אירוע יש שעה של פרשנויות - זאת לא עיתונות אלא דעות ולגיטימי לשפוט אנשים על דעותיהם ולצערנו בשמאל נרמלו גם רדיפה אחר אנשים אז.... תבכו, זה מוסיף
    סגור
  • 1.
    לא מרחם עליהם בשיט!!! (ל"ת)
    אסף 11/2025/19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור