טלוויזיה
מעיין אדם זועקת בשידור חי: "זו חזירות. איימו עלי, אני מזועזעת"
בעקבות סגירת מסגרות החינוך בשל המלחמה וירי הטילים מאיראן, הורים רבים ממשיכים לשלם אלפי שקלים לגנים פרטיים – למרות שהילדים בבית. מעיין אדם טוענת כי כשפנתה למנהל הגן של בנותיה בבקשה להקל בתשלום, נענתה באיום: “אם לא תשלמי – הן עפות מהגן”
המלחמה והנחיות פיקוד העורף שהובילו לסגירת מערכות החינוך מותירות הורים רבים עם הוצאות גבוהות – גם כאשר ילדיהם אינם מגיעים למסגרות. בתוכנית “חיים ומעיין” בקשת 12 סיפרה מעיין אדם כי גם היא מצאה את עצמה מתמודדת עם הסוגיה לאחר שנדרשה לשלם את מלוא שכר הלימוד לגן הפרטי של בנותיה.
לדבריה, עלות הגן לשתי הבנות עומדת על יותר מ־10,000 שקלים בחודש, למרות שבימים אלה הן נשארות בבית. אדם פנתה למנהל הגן כדי לברר אם ניתן להפחית את התשלום בתקופה שבה המסגרת סגורה – אך לדבריה קיבלה תשובה נחרצת.
“אמרו לי ‘גברת, אם את לא תשלמי, הבנות שלך עפות מהגן מיד ולאלתר’”, סיפרה בתוכנית. “זו חמדנות, חזירות, חוסר מוסר. משפחות קורסות בבית עם יותר הוצאות, אוכל עולה המון כסף, עזרה בבייביסיטר כדי בכל זאת לעלות לזומים ולתפקד בעבודה".
אדם טענה כי בתקופה שבה הגן אינו פועל, חלק ניכר מההוצאות התפעוליות כלל אינן מתקיימות. “הוא לוקח את כל הכסף לכיס שלו כי אין לו הוצאות”, אמרה. “ההוצאה של הגן היא בעיקר על הסגל, הגננות והסייעות. בדקתי והן כולן בחל"ת, מי שישלם להן על התקופה הזאת זו המדינה. אוכל אין, חוגים אין – איזה אקזיט, לקחת 10,000 שקלים לכיס על שתי בנות, 60 ילדים בגן”.
לדבריה, המצב הכלכלי שנוצר עבור משפחות רבות בתקופת הלחימה מעצים את הלחץ בבית. “מה שמייצר לחץ בבית, יותר מהאזעקה, זה לחץ כלכלי”, אמרה. “ככל שאנחנו נחזיר ככל שניתן את המשק וקצת נזרים כסף – אנחנו נוריד את מפלס הלחץ ונאפשר למדינה להילחם”.
עוד ב-
אדם קראה להורים לפעול יחד מול המצב שנוצר. “זה קורה מלחמה אחרי מלחמה”, אמרה. “אבל הידיים שלנו לא קשורות. אנחנו צריכים לעשות משהו ביחד ולהפסיק את הדבר הזה”.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.מעניינת את התחת שלי.מעוז 04/2026/10הגב לתגובה זו0 0טיפוס מגעיל וולגרית ושחצנית.סגור
-
1.ומה עם קייטנות בנוסף לתשלום גן?!גניבה לאור יום 03/2026/15הגב לתגובה זו0 0ומה עם התשלום קייטנה 2500 במקרה הטוב בנוסף לשתלום חודשי לגן של 5000?? 7,500 עבור אותה עבודה באותו הזמן!!!!!!סגור
-
תשלום קייטנה בנוסף לתשלום הגן. "גניבה לאור יום"גנן 03/2026/15הגב לתגובה זו0 0במסגרת העליהום על הגנים הפרטיים, אנשים מרשים לעצמם לדבר שטויות בלי לחשוב. לקייטנה לא חייבים להרשם. זה שרות להורים בתקופה ועל חשבון החופשה. אם כותב/ת הערה זו יעבוד בתשלום בימי החופש שנתי שלו / שלה, האם גם זה גנחיבה לאור יום?סגור



