נדל"ן ותשתיות
תכנית ענק בצפון: 2,300 דירות בדרך - כמה תעלה דירה על הים?
הוועדה המחוזית המליצה על שכונת מגורים חדשה בחוף הצפוני של עכו. התוכנית כוללת הקמת כ-2,322 יחידות דיור. מה עומד להתרחש באזור וכמה עולה דירה בעיר?
העיר עכו עברה שינוי משמעותי בשנים האחרונות. המחירים עלו, עוד שכונות נפתחו והיא עומדת לעבור שינוי. הוועדה המחוזית צפון מקדמת תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה עם כ-2,322 יחידות דיור לאורך חוף הים.
התוכנית כוללת הקמת שכונת מגורים חדשה בצפון העיר, לצד שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות, פארק חופי בהיקף של כ-90 דונם וטיילת חדשה לאורך הים. התוכנית תאפשר גם את פינוי בית החולים מזור והעברת 300 המאושפזים בו לאגפים חדשים בבתי החולים בנהריה ובפוריה. המחירים של דירות חדשות בעכו נעים בין 19-22 אלף שקל למ"ר, אבל בדירות רואות ים, סביר להניח שהמחיר יהיה גבוה יותר ואף יעבור את הרף העליון. בעכו אפשר למצוא דירות יד שנייה במחיר זול במיוחד, פחות ממיליון שקל, בעיקר אם מדובר בדירות ללא ממ"ד.
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון, החליטה להמליץ על הפקדתה בתנאים של תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בחוף הצפוני של עכו. התוכנית כוללת הקמת כ-2,322 יחידות דיור, לצד שטחי תעסוקה, מסחר, מלונאות, מבני ציבור ופארק חופי רחב היקף.
התוכנית משתרעת על שטח של כ-564 דונם בצפון העיר עכו, בין הרחובות דב גרונר וההגנה מדרום ועד לגבול המוניציפלי של העיר מצפון. התוכנית מקודמת ביוזמת עיריית עכו ומשרד הבינוי והשיכון, כחלק מהסכם הגג של העיר, ונועדה להפוך את רצועת החוף הצפונית למוקד עירוני חדש המשלב מגורים, תעסוקה, תיירות ופנאי.
התוכנית כוללת הקמת כ-2,322 יחידות דיור, מתוכן כ-464 יחידות דיור קטנות, במגוון טיפוסי בינוי הכוללים בנייה מרקמית בגובה 7-9 קומות, מבנים בני 14 ו-18 קומות ומבנה משולב למגורים, מסחר ותעסוקה בגובה 25 קומות. לצד המגורים, התוכנית כוללת שטחים למלונאות, מסחר ותעסוקה, במטרה לחזק את הכלכלה המקומית ולייצר מוקדי פעילות חדשים בעיר.
אחד המרכיבים המרכזיים בתוכנית הוא פיתוח רצועת החוף הצפונית והנגשתה לציבור. במסגרת התוכנית יוקם פארק חופי בהיקף של כ-90 דונם, הכולל טיילת חופית וטיילת עירונית, שבילי הליכה ואופניים והסדרת חופי רחצה. הפיתוח ייעשה תוך שמירה על ערכי הטבע הייחודיים של האזור, ובהם טבלאות הגידוד ושיקום בתי הגידול החופיים.
בנוסף, התוכנית כוללת הקצאת כ-22 דונם למבני ציבור, ובהם מעונות יום, גני ילדים, בתי ספר יסודיים, מרכז קהילתי, בתי כנסת ומקווה. התוכנית מסדירה גם את מערך התחבורה והחניה, תוך המשך פיתוח רחוב ההגנה כציר עירוני מרכזי ושילוב חניות תת-קרקעיות שיאפשרו פיתוח מרחב ציבורי איכותי.
מרכיב משמעותי נוסף בתוכנית הוא פינוי בית החולים מזור, הפועל כיום בסמוך לחוף הים ומטפל בכ-300 מאושפזים. במסגרת המהלך, 250 מהמאושפזים יועברו לאגף חדש שיוקם במרכז הרפואי לגליל בנהריה, ו-50 מאושפזים נוספים יועברו לאגף חדש שיוקם במרכז הרפואי פוריה, בהתאם לפרוגרמה של משרד הבריאות. פינוי בית החולים תוכנן כבר לפני למעלה מ-20 שנה, אך טרם מומש. התוכנית הנוכחית יוצרת את התנאים התכנוניים והכלכליים שיאפשרו את העתקת פעילות בית החולים למבנים חדשים המותאמים לצורכי המטופלים, תוך שיפור משמעותי בתנאי האשפוז והטיפול, לצד פיתוח אחד מאזורי החוף הייחודיים בישראל.
מתכננת מחוז צפון במינהל התכנון, דקלה עדי פרץ: "מדובר בתוכנית בעלת חשיבות רבה לפיתוח העיר עכו, המייצרת איזון נכון בין פיתוח מואץ לשימור ערכי טבע ייחודיים. התוכנית מנגישה את חוף הים לתושבים, באמצעות פיתוח טיילת עירונית מעורבת שימושים בקרבת חוף הים, ופיתוח פארק ושבילים חופיים וכן מעניקה מענה תכנוני איכותי לרווחת הציבור באמצעות הקמת שכונת מגורים איכותית ומוקדי תעסוקה ומלונאות".
יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון, בועז יוסף: "מדובר בתוכנית ייחודית המשלבת בין פיתוח עירוני משמעותי, היתכנות כלכלית ושמירה על אחד מאזורי החוף היפים בישראל. התוכנית תאפשר תוספת של אלפי יחידות דיור לעכו, לצד פיתוח טיילת רחבה, שטחי תעסוקה, מסחר ותיירות. מבחינתי, לא פחות חשוב מכך הוא המהלך להעתקת בית החולים מזור, שבמסגרתו 300 מיטות אשפוז יועברו לאגפים חדשים בבתי החולים בנהריה ובפוריה, המותאמים לצורכיהם ויאפשרו להעניק להם תנאי טיפול ראויים ומתקדמים. זוהי דוגמה לשיתוף פעולה בין גופים רבים למען מטרה לאומית וחברתית חשובה".
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "אישור התכנית להפקדה הוא צעד משמעותי נוסף בהרחבת היצע הדיור ובחיזוק ערי הצפון. שכונת החוף הצפוני בעכו תשלב אלפי יחידות דיור חדשות עם שטחי תעסוקה, מסחר, תיירות ומרחבים ציבוריים. אנו ממשיכים לקדם תכנון ארוך טווח שיאפשר את צמיחתן של הערים, תוך ניצול מיטבי של משאבי הקרקע, חיזוק התשתיות העירוניות ויצירת סביבת מגורים איכותית עבור התושבים".
עוד ב-
ראש עיריית עכו, אוהד שגב: “אישור התוכנית להפקדה הוא צעד משמעותי נוסף בהתפתחותה של עכו ובעיצוב עתידה לשנים הבאות. הקמת שכונת החוף הצפוני היא הרבה מעבר לתוספת של אלפי יחידות דיור. מדובר במהלך אסטרטגי שיחזק את מעמדה של עכו כעיר חוף מתפתחת, המשלבת איכו…
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



