שיווק ופרסום

דיסקונט ינהל את מערך התקשורת ללא משרד חיצוני וייפרד משרף תקשורת

משרד היח"צ והאסטרטגיה של מוטי שרף הצטרף לבנק דיסקונט בתחילת 2023 בתקופתו אורי לוין. שרף תקשורת ימשיכו לעבוד עם פייבוקס מקבוצת דיסקונט. במקביל: שרף היה במגעים לרכישת 25% מחברת החדשות הדיגיטלית של אהרון ידיעות לפי שווי של מעל 2 מיליון שקל
מוטי שרף (צילום יהב שרף)
בנק דיסקונט נפרד ממוטי שרף ומשרדו שרף תקשורת לאחר 3.5 שנים של התקשרות. משרד היח"צ והאסטרטגיה של שרף פעל בעיקר מאחורי הקלעים, וההתקשרות בין הצדדים הסתיימה בהדדיות וברוח טובה. הבנק מתכוון לנהל את מערך התקשורת באופן פנימי.
בנק דיסקונט צירף אליו את שירותיו של שרף בתחילת 2023, על ידי המנכ"ל הקודם אורי לוין. שרף תקשורת נשארו כגורם מרכזי גם עם חילופי ההנהלה בדמותו של אבי לוי והיו"ר דני ימין.
ההיסטוריה של מוטי שרף והבנקים בישראל ארוכה: הוא ליווה את בנק לאומי במשך עשור תחת הנהגתן של גליה מאור ורקפת רוסק. עם בנק דיסקונט ההיכרות החלה עוד ב-2005 אז ריכז עבור שלושת הבנקים: פועלים, לאומי ודיסקונט את הקמפיין נגד המלצות ועדת בכר.
ביוני שנה שעברה, מעבר להתקשרות עם בנק דיסקונט בכלל, הצטרף מוטי שרף לניהול המערך התקשורתי של פלטפורמת התשלומים פייבוקס, מקבוצת דיסקונט. יש לציין כי את הבנק מלווה בעשור האחרון משרד קמיר. 
יזמות בתחומי תוכן דיגיטלי ובינה מלאכותית
מוטי שרף פעל בשנים האחרונות להרחבה משמעותית של עסקיו, כך שמעבר לעולמות היח"צ והאסטרטגיה, נכנס לראשונה גם לעולמות נכסי התוכן והבינה המלאכותית.
במסגרת זאת שרף נכנס לפני כשנה כשותף ב- Brij, מעבדת בינה מלאכותית שמפתחת מערכות לניהול מוניטין ונרטיבים עבור תאגידים גדולים. החברה כבר פועלת מסחרית בישראל ובעולם.
בסוף 2025, נכנס שרף גם כמשקיע בעמוד האינסטגרם החזק PUSH, זאת במסגרת פעילות השקעה משותפת של שרף עם קרן הון הסיכון BRM. שרף החזיק 35% מהעמוד אותם רכש מהמייסד איציק פרזיאן. באוגוסט השנה איציק פרזאן רכש את מלוא ההחזקות ב-PUSH בחזרה לפי שווי של 10 מיליון שקל.
ל-ice נודע כי לפני מספר חודשים היו מגעים בין שרף לבין אהרון ידיעות לרכישת כ-25% מחברת החדשות הדיגיטלית שבבעלותו לפי שווי של מעל 2 מיליון שקלים. המגעים לא צלחו. ככל הידוע שרף ממשיך לחפש פלטפורמות השקעה בתחומי התוכן והסושיאל.
גם בעולמות הפרסום התרחב מוטי שרף. במחצית 2024 נכנס כשותף במשרד הפרסום סיטימדיה, בניהולו של דניאל וינר לאחר שרכש את חלקו של המייסד המשותף, ליאור ששון, שעזב לארה"ב. שנה לאחר מכן, קבוצת פובליסיס רכשה 25% ממשרד הפרסום. כעבור כמה חודשים אף מונה  ערן טלמור לתפקיד סמנכ"ל הקריאייטיב של החברה.
משרדו של שרף נחשב לבין הגדולים והמשפיעים בישראל והוא מחזיק בתיקים יוקרתיים כמו גוגל, מגדל, עזריאלי, נייס, מקדונלדס, פייבר, סונול, מיטב, UBS ועוד.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה