פרויקטים

בשר ליום העצמאות: כך תרכשו נתחי פרימיום במחיר של סופר

ישראלים רבים עדיין משלמים ביוקר בקצביות הגורמה – מבלי לדעת שאותו הבשר בדיוק, ממתין להם בסופר. "אותה משאית שמביאה בשר לקצביות הבוטיק, עוצרת גם אצלנו", מסביר אדוארד אברמצייב, הקצב הראשי של  ויקטורי. איך בוחרים בשר למנגל, חוסכים כסף ולא מתפשרים על הטעם? אתר ice עם המדריך ליום העצמאות
בשיתוף ויקטורי | 
צילום shutterstock
יום העצמאות ה-77 כבר נמצא ממש מעבר הפינה, כשיותר ויותר ישראלים מעלים בימים האחרונים הילוך בהכנות לקראת ה"על האש" המסורתי. בחג המאופיין בשילוב בין טעמים, ריחות וזיכרונות, אחד האתגרים המרכזיים הוא לא רק להעמיד מנגל מרשים עם היצע בשר עשיר ומזמין – אלא לעשות זאת בלי לקרוע את הכיס.
איך הופכים את החג הכי ישראלי, לשפוי בהיבט הכלכלי ומבלי להתפשר? הפיצוח הוא לדעת איפה לקנות את הבשר. הטריק: לרכוש בסופר, וליהנות מסטנדרט איכות של קצביות הבוטיק. במילים אחרות: מדובר באותו הבקר ובאותה האיכות – מה בכל זאת שונה? הסכום שתדרשו לשלם בכל אחת מהקצביות.
"חג העצמאות הוא אידיאלי לשבירת שגרה, לבילוי עם המשפחה והחברים – במיוחד על רקע השנה וחצי הקשות שעברו על כל עם ישראל. אנחנו בארץ אוהבים לקנות ברוחב לב ובשפע – אבל נדרש לעשות את זה באופן מושכל", מנתח שי אבו, יו"ר איגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה. "במשך שנים רבות הישראלים היו מאוהבים בקונספט שהכי יקר זה הכי טוב – מה שלא תמיד התיישר עם המציאות. מצב העניינים המורכב, מביא את משקי בית לשנות את הרגלי הצריכה ולנסות להתנהל באופן שקול ומאוזן יותר – ועם שורה תחתונה חשובה: מה שיקר יותר, לא בהכרח טוב יותר".

דניאל בלילתי, מייסד קהילת הבשר "קרניבורים אורגינל" (צילום באדיבות דניאל בלילתי)
המבחר, המיומנות, המחיר
דניאל בלילתי, הוא האיש העומד מאחורי "קרניבורים אורגינל" – קהילת הבשר הגדולה בישראל, המאגדת בפלטפורמות הדיגיטליות השונות למעלה מ-800 אלף חברים. בלילתי, פריק של בשר ומי שייסד את הקהילה ב-2016, הוא עוגן מרכזי במהפכה שעבר הקהל הישראלי.  "היום קל לנו לשכוח את המנגלים של פעם – עם סטייק עין קפוא שיצא מהפריזר, ולא תמיד החליק לכולם טוב בגרון, ומנגל שסימן ההיכר שלו היה היצע דל ושגרתי של בשר", משחזר בלילתי. "בשנים האחרונות, ובמיוחד מאז הקורונה, היחס של הישראלים לבשר השתנה מקצה לקצה. הם יודעים יותר, מבינים יותר, ופתוחים לטעמים חדשים. בעשור שעבר לא ידעו פה מה זה נתחי דנבר או פיקניה וחטיפי אסאדו – היום אין כמעט מנגל בלעדיהם".  
עם השינוי בגישה ובחך אצל הצרכן הישראלי, יודעות ליישר קו גם רשתות השיווק. מחלקות הבשר הוותיקות, שודרגו לקצביות מקצועיות – והפכו לאחד מחלונות הראווה של כל רשת מזון שמכבדת את עצמה. בזכות מבחר רחב של בשרים, עובדים מיומנים ולא פחות חשוב: מחירים הוגנים – ישראלים לא מעטים מחליפים בהדרגה את קצביית הגורמה בזו של הסופר.
"הקצביות שבתוך רשתות המזון הן ברף הגבוה – זה לא היה כך בעבר", מבהיר בלילתי. "בתור קרניבור אני יכול ללכת לסופר ולדעת שאני מקבל בשר איכותי. ההיצע הוא מגוון, וכולל נתחים מהארץ ומחו"ל, הטיפול בבשר מדויק ומוקפד – בקיצור, יש בסופרים אחלה בשר".

הקצביות של רשת ויקטורי (צילום באדיבות ויקטורי)
אמ;לקנו לכם: למה כדאי לכם לקנות בשר ליום העצמאות דווקא בויקטורי?
  1. איכות – בשר פרימיום ברמה הגבוהה ביותר, בדיוק כמו בקצביות גורמה.
  2. מגוון – מבחר עשיר של נתחים מהארץ, ארגנטינה, אורוגוואי ודרום אמריקה.
  3. שירות – ייעוץ אישי וקציבה מקצועית במקום, מותאמים לאופי האירוע שלך.
  4. טריות – סטנדרטים גבוהים של ניקיון ופיקוח קפדני.
  5. מחיר – בשר גורמה במחיר נגיש והוגן, לחסוך מבלי להתפשר על איכות. 
"הרציונל הוא לייצר ללקוחות שלנו חווית קנייה מקיפה, להנגיש להם את עולם הבשר – עם יחס אישי ומבחר עשיר, כמו בקצביית בוטיק", מתאר אדוארד אברמצייב, הקצב הראשי של רשת ויקטורי. "זה בא לידי ביטוי בצוותי עובדים מנוסים ומקצועיים, בעלי תודעת שירות גבוהה שמכירים את הלקוחות והעדפותיהם. אנחנו פה להקשיב, לייעץ, ולהתאים את הבשר הנכון לכל סוג של אירוע. אנשים לא יודעים, אבל אותה המשאית בדיוק שמביאה את הבשר האיכותי לקצביות, היא גם זו שעוצרת אצלנו".
"עוד עניין משמעותי נוגע לבקרה ולפיקוח מחמירים בכל היבט שקשור לשמירה על טריות הבשר", ממשיך אברמצייב. "אנחנו 'מקצבים' כל נתח ונתח שמגיע אלינו, כך שיהיה מוכן לשימוש – לבישול, טיגון, אפייה או עלייה על המנגל. המטרה היא שהלקוחות לא יצטרכו להתעסק עם הבשר כשהם חוזרים הביתה".

אדוארד אברמצייב, הקצב הראשי של רשת ויקטורי (צילום באדיבות ויקטורי)
בקצביות של ויקטורי ערוכים לקראת החג המתקרב, עם הרחבת גבולות הגזרה – הן ברמת ההיצע, והן בכל מה שנוגע לכמות  – כשהדגש הוא על בשר פרמיום איכותי, שייתן את האפקט על המנגל. "אנחנו מייבאים בשר ארגנטינאי משובח ומשויש", מפרט אברמצייב. "מי שמבין בבשר, יודע שבשר ארגנטינאי הוא תו לתקן לאיכות".
כמי שעיסוק בבשר עבורו הוא הרבה מעבר לתחביב, מתייחס בלילתי גם הוא לבשר ארגנטינאי ואומר: "הבשר הארגנטינאי הוא בעל רמה אחידה של טעמים, ומאוד אהוב על הישראלים. ארגנטינה נחשבת למעצמת בשר: היא מתמחה בגידול בקר ובזנים משובחים. את מוניטין הבינלאומי של הבשר הארגנטינאי, גם אצלנו למדו להעריך".
הכוכב של יום העצמאות
אז בואו ניגש לתכל'ס: מה כדאי לבדוק כשאתם ניצבים מול הקצב ומבקשים סטייק? אברמצייב עושה סדר: "חשוב לשים לב לכמה פרמטרים. קודם כל לבדוק שהנתח בצבע אדום ויפה, והמרקם קשיח, כך שהבשר לא יתקפל. לא פחות חשוב הוא השיוש – פיזור השומן בתוך סיבי הבשר. ככל שהבשר משויש יותר, כך הוא עסיסי בטעם ונמס בפה. צריך לשים לב לרמת שיוש אחידה. מתי הכי טוב, לקנות את הבשר למנגל? מבחינתי, הכי קרוב למועד האירוע".
למקצוענים שרגילים לנפנף בכל האירוע, ולאלו שהמנגל הקרוב יהיה עבורם טבילת אש ראשונה, מספק בלילתי נוסחה שעובדת אצל קרניבורים אמיתיים: "הבשר הוא הכוכב של יום העצמאות", הוא מדגיש. "עם כל הכבוד לסלטים ולפחמימות, אני את המנגל פותח עם משהו עסיסי שייתן להרגיש את טעם הבשר כבר על ההתחלה: קבב טוב עם 20%-30% שומן, נתח סטייק מפנק בעובי 2.5 ס"מ של דנבר או חטיפי אסאדו. מי שבכל זאת רוצה קצת בצק, שיעלה עראייס על הגריל".
"צריך לזכור שמנגל טוב מחייב פחמים איכותיים", מחדד בלילתי. "אחת הטעויות הנפוצות, זה להשתמש בפחמים לא טובים שעלולים להרוס את כל החוויה. טיפ קטן ממני: תפרידו במנגל בין החום גבוה לחום הנמוך, ותגדילו את מרחב התמרון".
כשבלילתי נשאל האם יש נתחים שלדעתו עדיין נמצאים מתחת לרדאר במנגלים בישראל, יש לו תשובה מוכנה: "שווה לשדרג את המנגל בנתח קצבים, שקדי עגל וכבד בקר עם שומן ולתבל בסומק ובהרט – כמו בטורקיה. מי שינסה, אני בטוח שלא יצטער".
אברמצייב מצידו מציין: "נתח פיקניה שצורבים אותו 3 דקות טוב טוב מצד אחד ואז הופכים אותו לדקה, פורסים אותו יפה ונותנים עוד עשר שניות על כל צד – זה מעדן. מי שפחות מנוסה ורוצה ללכת על בטוח, שייקח את הנתחים הקלאסיים: סינטה, פילה או אנטרקוט, שקל מאוד להכין וטעים מאוד לאכול". 

שי אבו, יו"ר איגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה (צילום שקד להיס באדיבות שי אבו)
לצד ההמלצות הקולינריות, גם בכובע הפיננסי ישנם עוד כמה טיפים חשובים, רגע לפני שיוצאים לסופר לסגור את הקניות. "אם במנגל משתתפת כמות גדולה של אנשים, כדאי לחלוק בנטל – כלומר שכל מי שבא, ישתתף ברכישת הבשר", מרחיב נועץ הכלכלי אבו. "באופן הזה לא כל ההוצאות ינותבו לאדם או משפחה אחת".
"חשוב תמיד לערוך מראש רשימה מסודרת ולהגיע לקניות מוכנים: לוודא כמה אנשים משתתפים באירוע ואיזה כמות בשר צריך – לקנות מהשכל ולא מהרגש", מסכם אבו". לגבי מבצעים למיניהם – רק אם מוצעת הוזלה שמייצרת ערך מוסף ללכת על זה, לא להתפתות סתם.  רצוי גם לרכז את הקנייה למקום אחד ולא להתפזר, בסופו של דבר גם זמן שווה כסף. חג עצמאות שמח לכל עם ישראל".
(בשיתוף ויקטורי)