קריירה ולימודים

בשורה לסטודנטים הירושלמים: מעונות חדשים ייבנו בקמפוס גבעת רם

המתחם, שיבנה על ידי שיכון ובינוי, יכלול 700 חדרי מעונות ו-90 דירות לסגל; כמו גם גני ילדים, מרחבי לימודים משותפים, מינימרקט ושירותים נלווים לרווחת הסטודנטים והסגל

מערכת ice | 
המעונות בקמפוס בגבעת רם (צילום שוורץ-בסנוסוף אדריכלים)
האוניברסיטה העברית מודיעה היום כי חברת שיכון ובינוי זכתה במכרז להקמה ותפעול מתחם מעונות חדש הכולל: 700 חדרי סטודנטים ו-90 דירות לסגל בקמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם. במסגרת הפרויקט ייבנו גם גני ילדים, מרחבי לימוד משותפים, חדרי חוגים, מינימרקט, בית קפה ושירותים נלווים נוספים לרווחת הסטודנטים והסגל.
הפרויקט יוקם בשיטת B.O.T לתקופה של 25 שנים. הבניה שתתחיל בחודשים הקרובים תהיה בסטנדרט גבוה, תוך עמידה בתו תקן ירוק.

המתחם החדש, שישתרע על פני שטח של כ- 9 דונם תוכנן על ידי האדריכל גבי שוורץ, והוא מיועד לסטודנטים ואנשי סגל מתחומי המדעים המדוייקים וההנדסה, ביניהם: מדעי המחשב, הנדסת חשמל, מתמטיקה ומדעי הטבע, מדעי המוח ועוד.
מיקומו בצמידות לתחנת הרכבת הקלה ובסמוך לפארק ההייטק של האוניברסיטה העברית המוקם בימים אלה בשיתוף חברת גב ים והרשות לפיתוח ירושלים.
פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית: "מדובר בפרויקט חדשני ומתקדם שיציע תשתיות מגורים ושירותים נלווים בסטנדרטים בינלאומיים, בסמיכות לפקולטות שבהן לומדים הסטודנטים והסטודנטיות שלנו, כמו גם עבור סגל החוקרים והחוקרות. הקמת המעונות בתוך האוניברסיטה היא חלק מתפיסת ההכלה והחיים המשותפים שמקדמת האוניברסיטה ומתוך רצון לתת מענה למגוון אוכלוסיות ולסטודנטים בינלאומיים רבים שלומדים באוניברסיטה".
תמיר כהן, מנכ״ל שיכון ובינוי: "הקמת מתחם מעונות הסטודנטים בקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית היא הישג משמעותי נוסף עבור שיכון ובינוי, המדובר בפרוייקט הצפוי לשרת אלפי סטודנטים ואנשי סגל, אשר ייבנה ברמת הגימור הגבוהה ביותר. הקמת המעונות היא צעד ראשון בשיתוף פעולה הדוק ופורה עם הנהלת האוניברסיטה, וכי שיכון ובינוי מקימה ומנהלת אלפי מעונות סטודנטים במוסדות הלימוד האקדמיים החשובים ביותר, זאת הן לרווחת הסטודנטים והן לשביעות רצונם של בעלי המניות בחברה."
משה ליאון, ראש עיריית ירושלים: "אני מברך את האוניברסיטה ושמח בשמחתה. הפרויקט החדש מביא עמו שאר רוח וצופה פני עתיד. הוא מסייע לחבר את הצעירים אל האקדמיה בדרך ראויה ומבטיחה, מחזק את המגמה של עידוד צעירים ומשפחות צעירות למצוא את עתידם בעיר. הפרויקט ישתלב ויסייע למהפכה שהעיר עוברת בשנים האחרונות ומהווה נדבך נוסף של תקווה לעתיד מזהיר"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה