כסף וצרכנות

ח"כ רון כץ: "המסעדות הפכו שבויות של וולט. זה חייב להשתנות"

"כשיש שחקן עם כוח עצום כמו וולט, אין תחרות הוגנת. הם מחזיקים את התעשיינים בגרון". חבר הכנסת רון כץ מוביל את המאבק נגד הפלטפורמה, מסביר מהו תקדים בוקינג.קום ומבהיר: "לא נוותר עד שזה ייפתר". ריאיון חובה לכל צרכן 
ענת סימן טוב | 
רון כץ (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי)
השירות של וולט שינה את הדרך שבה ישראלים מזמינים אוכל, אבל מאחורי הנוחות מסתתר מודל כלכלי שמסעדנים טוענים שהוא לא הוגן. לפי הסכמים של וולט עם בעלי המסעדות, הם מחויבים לגבות את אותו מחיר גם באפליקציה וגם במסעדה עצמה – מה שאומר שגם אם הגעתם פיזית, אתם משלמים מחיר כאילו השתמשתם בשירותי המשלוחים.
חבר הכנסת רון כץ מ"יש עתיד", זיהה את הבעיה הזו, וכעת הוא מקדם מהלך שיכול לשנות את כללי המשחק. בשיחה איתו הוא מסביר למה הוא חושב שוולט פועלת כמונופול, איך הפסיקה האירופית נגד Booking.com קשורה לעניין, ולמה הוא לא מתכוון לוותר עד שהמחירים ירדו.
כזכור, לפני כחודש התקיים דיון בוועדת הכלכלה בנושא זה, והנושא נמצא בבדיקה מול רשות התחרות. את הנושא העלה ח"כ רון כץ והוא כעת בודק האם לקדם זאת לחקיקה.
איך בכלל הגעת לעסוק בנושא של וולט?
הכל התחיל כשוולט החליטו להטיל מנוי חודשי על כל הלקוחות שלהם. אם לא רוצים את המנוי, אז יש דמי טיפול גבוהים, הרבה יותר גבוהים מאשר בעבר. ככה התחלנו את הדיון, וזה די התפתח בצורה מפתיעה. גילינו שמסעדות שבוחרות לעבוד עם וולט נדרשות לשלם עמלה של 25-30% על כל הזמנה. זה הרבה, נכון, אבל הם גם מספקים שיווק ומשלוחים, אז מצד אחד זה ברור למה הם לוקחים את זה. מה שיותר מטריד הוא שוולט גובים את העמלה הזו לא רק אם הזמנת דרך וולט, אלא גם אם הגעת ישירות למסעדה. הבעיה, אם מסעדה רוצה למכור המבורגר ב-40 שקל, ברגע שהיא חותמת עם וולט, היא חייבת לשלם להם 25% נוספים. מה שהופך את המחיר כמעט ל-70 שקל, גם אם הגעת למסעדה בעצמך"
אז בעצם הלקוח לא באמת יודע שהוא משלם יותר בגלל וולט?
"בדיוק. זה לא תמיד ברור ללקוחות, כי הם לא מודעים לכך שהמחיר במסעדה לא בהכרח משקף את המחיר שהם רואים בוולט. ובסופו של דבר, אם אתה לא מזמין דרך וולט, אתה עדיין משלם את העמלה".
זה נשמע כמו בעיה מאוד רצינית. מה הבעלים של המסעדות חושבים על זה?
"נכון, הרבה בעלי מסעדות בעצם הרגישו כמו 'שבויים' של וולט. הם לא יכולים לפנות ללקוחות באופן עצמאי כי כל המידע נמצא אצל וולט. והבעיה הזו לא רק נוגעת למחירים, אלא גם לעובדה שהעסק לא יכול ליצור קשר ישיר עם לקוחותיו".
אז אם המסעדות לא יכולות לשלוט על המחירים והנתונים, איך זה משפיע על השוק?
"בסופו של דבר, לוולט יש נתח שוק מאוד גדול, והם שולים את הנתונים שמאפשרים להם לשלוט על כל התעשייה הזאת. זה כבר לא רק על משלוחים, זה גם על שיווק ולקוחות. מסעדות מתקשות להתחרות בלי העבודה מול וולט".
אז בעצם אין להם ברירה אלא להעלות מחירים?
"בדיוק. הם לא יכולים לקבוע מחיר נמוך יותר למי שבא למסעדה, אחרת הם מפרים חוזה. וזה לא נגמר כאן – וולט גם מחזיקה בנתונים של הלקוחות, והמסעדות לא מקבלות גישה אליהם. הן הופכות להיות שבויות של הפלטפורמה. השוק החופשי נשמע נהדר בתיאוריה, אבל בפועל המסעדנים תלויים בוולט לחלוטין, ואין להם כמעט דרך לשרוד בלעדיה".
 
אבל יש מסעדות שכן מציעות מחירים נמוכים יותר למי שמגיע ישירות. איך זה מסתדר?
"אם מסעדה חתומה על חוזה עם וולט, היא לא יכולה להציע מחיר נמוך יותר. אם את רואה פערים, זה אומר או שהמסעדה לא חתומה על חוזה בלעדי עם וולט, או שהיא לוקחת סיכון ומפרה את ההסכם. זה מצב אבסורדי – מסעדן שרוצה להוריד מחירים ללקוחות שמגיעים אליו ישירות, בעצם מסתכן בעונש מצד וולט".
מה הפתרון שאתה מציע במקרה הזה?
הפתרון הוא פשוט – אנחנו צריכים לשחרר את המסעדות מהתלות הזאת. אם נצליח לשנות את הכללים ויאסרו על וולט לחייב מסעדות להשוות את המחירים שלהם עם מה שמוצג בוולט, זה יכול להוריד את המחירים ב-25-30%. מסעדות יוכלו להציע מחירים שונים בהתאם לאיפה אתה מזמין – פיזית או דרך אפליקציה.
זה נשמע שהבעיה קיימת לא רק בארץ, נכון?
"היה מקרה דומה באירופה עם בוקינג. בוקינג דרשו ממלונות לא להציע מחיר נמוך יותר בהזמנה ישירה, ככה וולט כופה את זה על המסעדות. אבל באירופה בית המשפט אסר על זה כי זה פוגע בתחרות החופשית. אם שם זה לא חוקי, אין סיבה שזה יקרה כאן".
אז מה הפתרון שאתה מציע?
"העברתי את הנושא לרשות התחרות, ואני מחכה לתשובה. אם הם לא יפעלו, אני מתכוון להגיש הצעת חוק שתאסור על חברות כמו וולט למנוע ממסעדות להוריד מחירים בהזמנה ישירה. זה שינוי שיכול להוריד מחירים ב-25% למי שמגיע פיזית למסעדה".
ומה עם טיעון השוק החופשי? למה לא לתת למסעדות להחליט לבד?
"כי זה לא באמת שוק חופשי. כשיש שחקן עם כוח עצום כמו וולט, אין תחרות הוגנת. הם למעשה מחזיקים את המסעדנים בגרון, ואנחנו חייבים לאזן את הכוחות כדי להחזיר את השליטה לעסקים. הרי מה הבעיה? תן למסעדן להחליט לבד אם הוא רוצה לתת מחיר נמוך יותר ללקוחות שמגיעים אליו. למה וולט צריכה לשלוט בזה?"
לאן זה מתקדם עכשיו?
"אני מחכה לראות אם רשות התחרות תפעל לבד. כרגע אני ממתין לתשובה מרשות התחרות. העלינו להם את כל הטענות, ומחכים לראות איך הם יגיבו. אני לא מאוד אופטימי שהם יטפלו בזה, אבל אם לא, אנחנו נפעל דרך חקיקה. המטרה היא לשנות את המצב הזה. אם לא, נלך לחקיקה. יש לנו תקדים אירופי, יש תמיכה של המסעדנים, וזה נושא שיכול להוביל להוזלה אמיתית ביוקר המחיה. אני לא מתכוון לוותר עד שזה ייפתר". 
אם לא תהיה התערבות, מה התוצאה שתצפה לה?
"אם לא תהיה התערבות חקיקתית, אני צופה שהמצב לא ישתנה. עסקים קטנים ימשיכו להיות בשבי של וולט, והלקוחות יישארו בעמדת חולשה, שמשלמים יותר על דברים שהם לא מודעים אליהם"
מה דעתך על המיזוג של פנגו וגט?
המיזוג הזה, אגב, קשור גם לנושא הזה. מצד אחד, הם רוצים ליצור תחרות, מצד שני יש שאלה אם המיזוג הזה לא יביא לבעיה נוספת בשוק, במיוחד כשמדובר בחברות גדולות כמו וולט. רשות התחרות אמרה שהיא לא רואה בעיה במיזוג הזה, ואני חושב שזה דבר שצריך לבדוק יותר לעומק.
אז מה זה אומר עבורכם?
אם ההצעה הזו תעבור, מחירי האוכל במסעדות עשויים לרדת משמעותית, לפחות למי שמגיע פיזית. השאלה הגדולה היא האם רשות התחרות תפעל בעצמה – או שהכנסת תצטרך להתערב כדי לשים סוף למדיניות של וולט.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה