כסף וצרכנות
מערך הסייבר ורשות החירום מזהירים: "אל תהיו שתפנים"
מערך הסייבר הלאומי ורשות החירום במשרד הבטחון משיקים קמפיין חדש לציבור הרחב בו מזהירים מפני מתקפות פישינג ותוכן עוין ברשת
בשבועות האחרונים אנו עדים לכמויות גדולות של מתקפות סייבר במטרה לגנוב פרטים של ישראלים במגוון דרכים, למשל בחברת פנגו הזהירו בשבוע שעבר כי מתחזים התחילו לשלוח הודעות אסמס ומיילים, במטרה לגרום לאנשים להשאיר פרטי כרטיס אשראי.
בעקבות אותן הניסיונות לגנוב פרטים מישראלים דרך הרשת, מערך הסייבר הלאומי ורשות החירום הלאומית במשרד הבטחון השיקו היום (ראשון) קמפיין נרחב בשם "אל תהיו שתפנים". מטרת הקמפיין החדש הוא העלאת המודעות של הציבור למתקפות פישינג ולדרכים בהן גורמים מחוץ לישראל גורמים לנו לשתף תוכן עוין.
מסקר שקיים מערך הסייבר הלאומי עולה כי 43% מהמשיבים דיווחו כי הם בודקים לינקים חשודים אל מול האתר הרשמי של החברה. לעומת זאת, 34% ענו שהם לא יודעים כיצד ניתן לבדוק לינק חשוד. עוד עולה מהסקר כי 81% מהאנשים ענו כי נחשפו לאיומים ברשת בחודש האחרון, במיוחד להודעות עם קישור חשוד, לבקשות לתשלום מגורם לא מוכר, וקיבלו הודעות וסרטונים המועברים פעמים רבות.
מערך הסייבר מפנה דרך הקמפיין לאתר המכיל המלצות להגנה וטיפים לזיהוי עבור הציבור, כדי להתגונן מפני אותן ניסיונות לפגוע בישראלים., ומעודד את הציבור לדווח באתר או בחיוג למספר 119 על כל פעילות חשודה. חלק מההמלצות הן:
1. לא לוחצים על קישורים חשודים.
2. בודקים את המקור – נכנסים לאתר הרשמי שממנו לכאורה נשלח הלינק ובודקים שם או בודקים באתר SCAN MY SMS.
3. לפני שיתוף או מעורבות בפוסט - ודאו שאתם יודעים מי עומד מאחורי הפוסט ושהמידע מגיע ממקור מהימן ומוכר.
עוד ב-
4. הפעילו חשיבה ביקורתיות - הצליבו מידע עם מקורות רשמיים ואל תשתפו אוטומטית מידע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



