כסף וצרכנות
העסקים בישראל קורסים: "העבודה ירדה ב-70%, אנשים מפחדים להגיע"
העסקים הקטנים בישראל קורסים בזמן המלחמה, אלפים רבים מהם עומדים בפני סגירה ובעלי העסקים זועקים: "ההוצאות הקבועות שלנו גדולות. המדינה לא משפה אותנו בשום דבר"

המלחמה מול איראן, מצב החירום שהוכרז בעורף והאיסור לעבוד ברוב מקומות התרבות והפנאי בין היתר, השאירה שוב את ענפים רבים ובעיקר עסקים קטנים בישראל חשופים לגמרי, עם ירידות חדות מאוד בעבודה וקושי רב לשרוד.
כך למשל גבעון פלד, בעל קליניקה לטיפול בכאב בהרצליה, שסיפר הבוקר (שני) ל-YNET על הקשיים הגדולים שהעסק שלו חווה: "העבודה ירדה ב-70%. הטיפולים בוטלו ונשארתי ללא הכנסה. אנשים מפחדים להגיע".
למעשה, מנתונים של להב, לשכת העצמאים בישראל, עולה כי 157,577 עצמאים (76% מהזכאים לפיצוי) מדווחים על ירידה דרמטית בהכנסות. מתוכם, אלפים רבים כבר נמצאים בסכנת קריסה ממשית ונראה כי אם המצב יישאר כך והמדינה לא תדאג להם, בדיוק כפי שקרה בתקופת הקורונה ותחילת המלחמה בימים שאחרי ה-7 באוקטובר.
עוד ב-
עוד ענף שמופקר לחלוטין הוא ענף המסעדנות, שחווה ימים קשים מאוד. עמה צדקיהו, בעלת קפה קפית ומסעדת קסבה במודיעין, סיפרה: "אני יושבת פה לבד, אין יוצא ואין נכנס. ההוצאות הקבועות שלנו גדולות. ארנונה, חשמל ושכירות, הכל נשאר. המדינה לא משפה אותנו בשום דבר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.זה לא שמפחדים. אלה הוראות פיקוד העורף. (ל"ת)נו באמת 06/2025/23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ענף המסעדותסועד לשעבר 06/2025/27הגב לתגובה זו0 0בעיה היא שכר הדירה המאמירסגור