כסף וצרכנות
חברת המשלוחים שמתחרה בוולט מגיעה לת"א: סנסציה ב-100 מיליון דולר
החברה הישראלית Haat, שהחלה באום אל פחם ומגיעה בקרוב לתל אביב והשרון, זכתה אפילו לכתבה באתר CNN. החברה כבר פועלת כעת ב-50 ערים, משתפת פעולה עם יותר מ-10,000 מסעדות וחנויות ומעסיקה יותר מ-500 שליחים. בדרך להתרחבות היא מביאה איתה מודל שהתבסס על תשלום במזומן וטכנולוגיית מיפוי
חברת המשלוחים הישראלית Haat (האאט), שהוקמה באום אל פחם כדי לתת מענה לצרכים של האוכלוסייה הערבית בישראל, מתרחבת כעת גם לתל אביב – כפי שפורסם לראשונה ב-ice - ומתמודדת מול וולט. ההתרחבות המפתיעה עתה הדים גם בעולם והביאה לפרסום כתבה על החברה באתר CNN, שבה הוצג האופן שבו פתרה האאט בעיות שהקשו על שירותי משלוחים באזורים שבהם הרחובות והבתים אינם תמיד ממופים באופן מסודר.
הרעיון להקמת החברה נולד מתוך חוויה אישית של המייסד חסן עבסי. לאחר שעבד בגוגל בשווייץ, הוא חזר לאום אל-פחם, ובאחד הערבים ניסה להזמין פיצה לביתו. השליח התקשה למצוא את הכתובת, ובעבסי הבין שמדובר בבעיה רחבה יותר שמשפיעה על שכונות ויישובים שלמים. ב-2019 הוא הקים את האאט יחד עם 5 שותפים, והחברה החלה לפעול באום אל-פחם ובהמשך התרחבה ליישובים ערביים נוספים.
אחת הבעיות שהחברה ביקשה לפתור הייתה אפשרות התשלום. באזורים שבהם חלק מהתושבים אינם מחזיקים בכרטיסי בנק, האאט אפשרה להזמין באמצעות האפליקציה ולשלם במזומן. לפי איידה קאדאן, מנהלת יחסי הציבור והתקשורת של החברה, "אפשרות המזומן הגיעה מתוך מענה לצרכים של החברה", ובהמשך הפכה לאחד היתרונות המשמעותיים של האאט בכל האזורים שבהם היא פועלת.
האפשרות לשלם במזומן התבררה כרלוונטית גם מחוץ ליישובים הערביים. בחברה ציינו כי היא תפסה מקום גם באזורים מעורבים כמו יפו, שבהם יש תושבים שאינם מחזיקים בכרטיסי בנק. בהמשך הרחיבה האאט את השירותים שלה, וכיום ניתן להשתמש בפלטפורמה גם לתשלום חשבונות חשמל וטלפון במזומן.
לצד התשלום, החברה התמקדה בבעיה נוספת: ניווט. בחלק מהשכונות יש רחובות ללא שמות רשמיים ובתים ללא מספרים, והדבר הקשה על שירותי משלוחים, חלוקת דואר וגם על שירותים אחרים. האאט החלה להשתמש בנתונים ממסלולי השליחים ובכלים של למידת מכונה כדי לזהות רחובות, שכונות, מבנים וכניסות שלא הופיעו במפות המקובלות. לפי החברה, המפות שלה כוללות כ-30% יותר רחובות באזורים שבהם היא פועלת לעומת שירותי מיפוי אחרים.
הטכנולוגיה שימשה גם לצרכים נוספים. באום אל-פחם, למשל, אמר ראש העיר סמיר מחאמיד כי המיפוי של האאט סייע לפרויקט של הרשות המקומית להסדרת שמות רחובות ומספרי בתים. במקביל, הרחבת הנגישות לשכונות פתחה בפני מסעדות וחנויות מקומיות אפשרות להגיע ללקוחות חדשים.
אחת המסעדות שנהנתה מהחשיפה היא Krunchy Chicken מבאקה אל-גרבייה. המסעדה החלה כסניף יחיד ובהמשך פתחה 2 סניפים נוספים. מנהל המסעדה, שריף מסארווה, אמר ל-CNN כי החשיפה המקוונת באמצעות האאט, לצד האפשרות לשלם במזומן, סייעו לעסק. "העובדה שיש אפשרות למזומן גם אפשרה ליותר אנשים להשתמש באפליקציה ולהזמין אוכל מהמסעדה ומאחרות", אמר.
כיום האאט פועלת ב-50 ערים, משתפת פעולה עם יותר מ-10,000 מסעדות וחנויות ומעסיקה יותר מ-500 שליחים. לפי מנהלת יחסי הציבור והתקשורת של החברה, שוויה של האאט כבר עולה על 100 מיליון דולר. החברה גם זכתה להכרה כאשר עבסי נכלל ברשימת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס.
עוד ב-
כעת מגיעה החברה לתל אביב, השוק שבו וולט היא שחקנית דומיננטית. בהאאט אומרים כי בכוונתם להביא לעיר את היתרונות שפיתחו לאורך השנים. "האאט קוראת את הצרכים של האנשים המקומיים כי אנחנו מקומיים ופועלים מבפנים", אמרה קאדאן. "אנחנו רואים מה חסר ומנסים למלא את הפערים האלה באמצעות טכנולוגיה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(15):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
15.חשבתי שאנחנו מדינת אפרטהייד.. (ל"ת)ארז 09/2026/23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
14.חברה ששייכת לערביטל 09/2026/23הגב לתגובה זו0 0תפסיקו להיות טיפשים לא מפרנסים אותםסגור
-
13.נוסעים מהר מדיספידי 09/2026/22הגב לתגובה זו0 0לא יודע מה יש להם , כל השליחים שאני רואה עם הארגז הזה ,נכנסים בין רכבים ,עולים על מדרכות , יורדים ממדרכה חוזרים לנתיב בלי לראות בעיין ,רואים כבר מעכשיו איך זה נראה , מקווה שיש שם אחראי בטיחות שיתעוררסגור
-
12.משגשגים כאן ולמרות הכל הם אנטי יהודים בדם (ל"ת)בר כוכבא 09/2026/22הגב לתגובה זו0 2סגור
-
11.נשמע כמו חברה להלבנת כספים (ל"ת)משה 09/2026/22הגב לתגובה זו0 2סגור
- טען עוד
-
10.בעיה עם הכתובת?אנטיאל שלפר 09/2026/22הגב לתגובה זו0 0מה עושים שהמזמין מוחמד חצי אום אל פחם זה מוחמד ועוד בלי כתובת מדויקת ?סגור
-
9.תחרותרביטל 09/2026/22הגב לתגובה זו1 0עוד מעט גם יקחו אליהם את כל העובדים מהמגזר,וואלט חייבת להכניס כרגע גם אפשרות של תשלום במזומן ובונוסים לשליחים .סגור
-
8.מלביניםרובי 09/2026/22הגב לתגובה זו3 2כסף שחור...סגור
-
7.עכשיו ברור איפה המסים של המגזריעל 09/2026/22הגב לתגובה זו3 1מי שלא מקבל תלוש משכורת אין לו גם כרטיס בנקאי. כל ההון שלהם לא מדווח. וככה הם מתעשרים בשקט וממשיכים להתלונן שאין שירותים מהמדינה. מס הכנסה צריך להיכנס שם חזק.סגור
-
6.מקווה שיסעו יותר טובימירי 09/2026/22הגב לתגובה זו0 0בכבישים ולא יסכנו את הולכי הרגל והנהגים כמו אלה של וואלט הצלחה לכולםסגור
-
5.מכניסים את האויב הביתה כסילים (ל"ת)מנחם מנדל 09/2026/22הגב לתגובה זו3 0סגור
-
4.כדאי שתבדקו קודם מי בעלי החברה לפני שאתם נותנים לו פרנסאיציק 09/2026/22הגב לתגובה זו5 0פרנסה.סגור
-
3.תובנהמלי 09/2026/22הגב לתגובה זו0 0עכשיו אני מבינה למה הם לא יודעים עבריתסגור
-
2.מדינה בתוך מדינה (ל"ת)דני 09/2026/21הגב לתגובה זו4 0סגור
-
1.הלוואיריי 09/2026/21הגב לתגובה זו3 1וולט שוחטים לאור יוםסגור



