תרבות ופנאי

אחינועם ניני: "ישראל מבצעת פשעי מלחמה, היא צריכה להפסיק"

הזמרת התייחסה לאמנים שעוררו סערה וחתמו על עצומה נגד ביצוע פשעי מלחמה: "ישראל צריכה לעצור ולהפסיד מיד את מה שהיא עושה. צריך להוציא את החטופים וזה בידיים שלנו וביד ראש הממשלה וממשלת החורבן"
מערכת ice |  4
אחינועם ניני (צילום משה שי פלאש90)
הזמרת אחינועם ניני, שמחזיקה בעמדות פוליטיות שנויות במחלוקת, התראיינה לשי גולדן ואריה אלדד בתוכנית היומית שהשניים מגישים בתחנת הרדיו 103FM. במהלך השיח בין העיתונאי אריה אלדד לזמרת המפורסמת, נרשם עימות סוער בעקבות חילוקי הדעות ביחס לאופן שבו בוחרת ישראל לנהל את המלחמה בעזה. 
"אני מבקש לדעת, האם לדעתך מדינת ישראל מבצעת כרגע פשעי מלחמה ולכן הבת שלך, בשירות מדינת ישראל, פושעת מלחמה?", שאל אלדד את ניני. הזמרת השיבה לשאלתו מעוררת העניין של העיתונאי הוותיק: "לדעתי, ישראל מבצעת עכשיו פשעי מלחמה. היא צריכה לעצור ולהפסיק מיד את מה שהיא עושה.
היא צריכה לעצור את המלחמה הזאת, היא צריכה לצאת מעזה, היא צריכה להחזיר את החטופים והיא יכולה להחזיר אותם. הבת שלי אישית, לא, ברוך השם לא והיא לא תעמוד בפני המצבים האלה. הבת שלי לא נמצאת בעזה. לדעתי, בשלב זה חיילים ומפקדים והרמטכ"ל צריכים להגיד והם גם אומרים". 
 
עוד אמרה אחינועם ניני: "חייל, שעומד במוצב, הוא רואה לפי מצפונו ולפי כל מה שהוא יודע, שהוא עכשיו עושה משהו חוקי ולא מוסרי - הוא צריך לא לבצע את הפקודה הזאת. היו מצבים כאלה בהיסטוריה ויש גם אצלנו. האם אני חושבת שכל מדינת ישראל אשמה? ברור שלא. בטח שלא, וגם לא הילדים שלי".
בדבריה, הביעה הזמרת דאגה ביחס לעתידה של המדינה ואף מתחה ביקורת חריפה על התנהלות ממשלת הימין: "ישראל עומדת על פי תהום וכל העולם רואה את זה וכל הכתבים כותבים את זה, רק מדינת ישראל אומרת כן ולא. 
מה? השתגעתם? רואים את התמונות של החטופים וצריך להוציא אותם וזה בידיים שלנו וביד ראש הממשלה וממשלת החורבן הזאת. אנחנו צריכים להפסיק את המלחמה, לצאת מעזה ולהציל את מדינת ישראל. צריך להתחיל תהליך דיפלומטי עכשיו עם כל העולם שרוצה להתחיל את התהליך הזה". 
"אבל הוא נמשך כבר שנתיים", השיב אריה אלדד. "הוא לא נמשך ולא נעליים. יש לך ממשלת חורבן שמשקרת, מושחתת, איומה שלא לקחה אחריות על הרצח והאונס הנורא", ציינה אחינועם ניני. העיתונאי הוותיק המשיך בדבריו ותקף בחריפות את הזמרת הישראלית: "את מוקיעה את חיילי צה"ל ואת תומכת בחמאס".
אחינועם ניני התנגדה נחרצות לדבריו של אריה אלדד והשיבה אש: "אני לא מוקיעה את חיילי צה"ל. אני לא תומכת בחמאס, זה אתה אמרת. אתה משקר ואתם תורם לשנאה שיש במדינה הזאת. אני אומרת על הממשלה, אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה. אני אומרת, יחד עם כל האמנים האלה שחתמו על העצומה שהם אנשי מצפון...", אמרה הזמרת.
שי גולדן מיהר להתפרץ לדבריה של הזמרת ושלח עקיצה: "מצפון ברור, איזה מצפון יש לך אחינועם ניני". השיח בין השלושה הסלים וגרר את תגובתה של אחינועם ניני. "מי אתה בכלל? אני בן אדם עם מצפון ואמא לילדים ואני לא חיה בהכחשה מטורפת של מה שקורה", תקפה הזמרת את שי גולדן.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אי אפשר לתבוע אותה על זה?!
    נתן 08/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כוסראבק ערס
    סגור
  • 3.
    פיכסססס.....להקיא עלייך מגעילה (ל"ת)
    אדיר 08/2025/06
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    פושעת ובוגדת (ל"ת)
    שי 08/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ערבייה מסריחה - טפו עליך
    משה 08/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד לפני 7.10 את אוהבת מחבלים והאירוע הטראגי לא שיענה את דעתך. לשלול לך את האזרחות - תכי לקיבינימט ! או לעזה.
    סגור