תרבות ופנאי
קרן פלס ומירי מסיקה גרפו 21 מיליון שקלים מהמופע המשותף
סיבוב ההופעות המשותף של שתי הזמרות הניב הכנסות עתק של מעל 21 מיליון שקלים. אחרי ניכוי מיסים, אולמות והוצאות הפקה כבדות, זה הסכום שנותר לחלוקה
הסיבוב המשותף של מירי מסיקה וקרן פלס הפך בשנה האחרונה לאחד מאירועי התרבות המדוברים והמבוקשים בישראל. השילוב בין שתי היוצרות והזמרות הוותיקות, המלווה בחברות קרובה ובכימיה בימתית ייחודית, הביא לגיוס המונים חסר תקדים של הקהל הישראלי.
הסדרה כללה עשרה מופעים שונים לאורך השנה (רק ב2026), כאשר כולם עד האחרון שבהם הוגדרו כסולד-אאוט. מגוון הלוקיישנים נע ממופעי ענק בהיכל מנורה מבטחים (במהלך שאיכלס שישה תאריכים נפרדים ב-14.2, 16.7, 17.7, 25.7, 9.8 ו-10.9), דרך ערבי יוקרה ייחודיים עם התזמורת הפילרהמונית בהיכל התרבות בתל אביב (19.5 ו-20.5), ועד הופעות קיץ באוויר הפתוח באמפי לוחמי הגטאות (28.5) ובאמפי מקס ראשון לציון (13.6).
כדי להבין את ההיקף הכלכלי של השנה הזו, יש לבחון תחילה את נפח הקהל ומחזור המכירות. היכל מנורה בתצורת מופעי ישיבה מכיל כ-10,000 צופים לערב, מה שמתורגם לכ-60,000 כרטיסים בששת המופעים במקום. היכל התרבות מוסיף כ-4,800 צופים בשני ימי ההופעות עם הפילרהמונית, אמפי מקס ראשון לציון מכיל כ-9,000 צופים, ואמפי לוחמי הגטאות מוסיף עוד כ-2,500 איש. בסך הכל נמכרו כ-75,300 כרטיסים לאורך הטור. בהתחשב בטווח מחירי הכרטיסים של 199 עד 379 שקלים, מביאה להכנסה ברוטו מוערכת של כ-21,760,000 שקלים.
עם זאת, הסכום המרשים הזה אינו הסכום שנכנס ישירות לכיסן של האמניות, שכן מתוכו מנוכים שורת ניכויים חובה והוצאות תפעול כבדות. הניכוי הראשון והמשמעותי ביותר הוא מס ערך מוסף בגובה 18 אחוזים, אשר גורע כ-3,320,000 שקלים ומותיר הכנסה נטו ממע"מ של כ-18,440,000 שקלים.
מתוך סכום זה יש לנכות את עמלות משרדי הכרטיסים וסליקת האשראי, המוערכות בכ-5 עד 6 אחוזים מהמחזור (כ-1,100,000 שקלים). הוצאה נוספת ומרכזית היא שכירות האולמות, כאשר ערב בהיכל מנורה או בהיכל התרבות כולל עלויות נלוות של אבטחה, סדרנים, ניקיון ורישוי.
לצד זאת, הפקות ענק כאלו דורשות מערכי סאונד ותאורה מתקדמים, בימוי, עיבודי נגנים, נגני חיזוק, ואירוח התזמורת הפילרהמונית, מה שמעמיד את סך הוצאות השכירות וההפקה הטכנית על כ-7,500,000 שקלים נוספים.
לאחר קיזוז מע"מ, סליקה והוצאות הפקה ושכירות, הרווח התפעולי של המופעים לפני מס הכנסה נאמד בכ-9,840,000 שקלים. סכום זה מיועד לחלוקה בין האמניות, משרדי הייצוג, המנהלים האישיים והשותפים העסקיים המלווים את הטור.
על כל זה חל מס חברות של כ-48 אחוזים עוד כ-4,600,000 שקלים. בשורה התחתונה, מדובר בהצלחה מסחרית ואמנותית אדירה, כאשר השתיים הכניסו לכיסן נטו (כרווח נקי לחלוקה ביניהן) מוערך של כ-6 מיליון שקלים.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.לבריאות,בנות! (ל"ת)מולי 07/2026/26הגב לתגובה זו0 0סגור



