דיגיטל וטק

הסטארט-אפ הישראלי שמנבא מה תאכלו מחר מגייס 50 מיליון דולר

Tastewise הישראלית משתמשת בבינה מלאכותית כדי לחזות טרנדים קולינריים בזמן אמת – ומסייעת לענקיות מזון להגיב מהר למה שהקהל רוצה. עכשיו, עם מימון חדש, היא מתכננת להשתלט גם על השווקים באירופה ובצפון אמריקה
רפאל בן זקרי | 
מייסדי חברת Tastewise, המנכ"ל אלון חן וסמנכ"ל הטכנולוגיות אייל גאון (צילום Hadar Berl)
חברת Tastewise הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה לחיזוי מגמות צריכה בענף המזון, הודיעה על גיוס של 50 מיליון דולר. החברה משתמשת בבינה מלאכותית כדי לאסוף נתונים בזמן אמת ממקורות כמו רשתות חברתיות, מתכונים ומסעדות – ולתרגם אותם לתובנות שיווקיות.
בעזרת התובנות של החברה, יצרני מזון יכולים להבין מהר מה הצרכנים מחפשים – ולהגיב בזמן. ההשקעה הנוכחית, שהובלה על ידי TELUS Global Ventures, תאפשר לחברה להרחיב פעילות בצפון אמריקה ובאירופה ולגייס עשרות עובדים בישראל.
Tastewise, שהוקמה ב‑2018, מחזיקה ברשימת לקוחותיה כמה מענקיות המזון בעולם, כמו Mars ו‑Kraft Heinz. לדוגמה, חברה קמעונאית בארה"ב הצליחה בעזרתה להשיק מוצר חדש בתוך חודשים ספורים במקום שנה – כולל קמפיין מדויק ומיקוד מחדש של המותג.
הטכנולוגיה שפיתחה Tastewise יכולה להביא איתה בשורה גם לצרכנים: מוצרים חדשים שמתאימים טוב יותר לטעם המשתנה של הקהל, מסעדות שמתעדכנות מהר יותר וטרנדים קולינריים שמגיעים מהר יותר לשוק.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה