דיגיטל וטק

סם אלטמן חושף: זה השימוש הכי מפתיע שמצא ל-ChatGPT

מנכ"ל OpenAI שהוא אב טרי שיתף כי בשבועות הראשונים לחיי בנו, הוא השתמש בבינה מלאכותית "באופן קבוע" לשאלות קריטיות על הורות. האם זה כלי העתיד לכל הורה טרי?
רפאל בן זקרי |  1
סם אלטמן ChatGPT (צילום shutterstock, יוטיוב/ TED)
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI ואב טרי לתינוק בן שלושה חודשים, חשף השבוע בפודקאסט חדש של החברה כיצד ChatGPT הפך לכלי מרכזי בהתמודדותו עם אתגרי ההורות הראשוניים שלו.
לדבריו, בשבועות הראשונים לחיי בנו הוא השתמש ב-AI "באופן קבוע" לשאלות כמו "למה התינוק בוכה?" ו"כיצד להתמודד עם חוסר שינה?" – בהמשך עבר לשאלות על שלבי התפתחות.
אלטמן, שהגדיר עצמו כ-"kid-pilled" (משוגע על ילדים), ציין בהומור כי "ברור שאנשים גידלו תינוקות בלי ChatGPT מאז ומעולם, אבל אני לא יודע איך הייתי עושה את זה בלעדיו". לצד זאת, הוא הכיר בכך שעדיין קיימות מגבלות טכנולוגיות – כמו נטייה לטעויות (hallucinations) – ושיש לבחון בזהירות שימוש כל כך מהותי ב-AI כהורה.
הפודקאסט העלה גם שאלות על חשיפת ילדים צעירים לטכנולוגיה עצמה. אלטמן הזכיר וידאו מפורסם של תינוק שמנסה להפעיל מגזין כאילו היה טאבלט – והעיר שילדים שנולדים כיום יראו בבינה מלאכותית חלק טבעי מהעולם.
למרות ההתלהבות, אלטמן הזהיר כי "לא הכול יהיה חיובי. יהיו בעיות. החברה תצטרך לבנות כללי משחק חדשים". נכון להיום, OpenAI ממליצה שלא לחשוף ילדים מתחת לגיל 13 לשירות, ובפלטפורמה לא קיים מנגנון בקרה ייעודי להורים.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מגניב (ל"ת)
    כפיר ספיר 06/2025/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור