דיגיטל וטק

מנהלת בגוגל חושפת: כך הצלתי את הצוות שלי מפיטורים

בצל המשבר הקשה ביותר בהייטק הישראלי, מנהלת בכירה חושפת את רגעי האימה האישיים ואת השיטה הסודית שפיתחה כדי להציל את עובדיה ולמצוא לכולם עבודה חדשה
פיטורים-אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
המחצית הראשונה של 2026 נחרטת כאחת התקופות השחורות בהייטק הישראלי: הנתונים של יועצת הקריירה חיות יוגב חושפים כי כ-9,500 עובדים פוטרו. הפחד ממהפכת ה-AI משתק, כש-30% מהמפוטרים שוקלים לנטוש את הענף. עבור מנהלים בכירים, זמן חיפוש העבודה זינק לעד שנה שלמה, ופחות מחצי מהם ישמרו על תנאי השכר שלהם.
בתוך המשבר, פוסט חשוף של מור שלזינגר  ברשתות החברתיות (לשעבר מנהלת בכירה בגוגל) הכה גלים ב"גלובס". שלזינגר שיתפה ברגע שבו פיטרה את כל הצוות שלה בעזריאלי ונתקפה אימה אישית: "ידעתי שבכירים מחפשים חודשים ארוכים". במקום לשקוע בפחד, היא הקימה חמ"ל סיירת ייחודי שעבד לפי 3 חוקים והביא עבודה לכל הצוות:
1. קורות חיים קבוצתיים: הצעת הצוות כחבילה מוכנה מהמדף.
2. סימולציות אכזריות: ראיונות דמה נוקבים ופידבק ישיר בין הקולגות.
3. נטוורקינג מוצלב: שיתוף מלא של כל קשר והפנייה ללא תחרות פנימית.
המהלך יצר באזז מטורף וכל חברי הצוות מצאו עבודה, כששלזינגר עצמה מונתה בהמשך למנהלת בגוגל. "אי אפשר לשלוט בפיטורים בבוקר," מסכמת שלזינגר, "אבל אפשר לשלוט באיך חוצים את הכביש בצהריים. אל תעברו את זה לבד."
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעניין, רק שהיא לא מנעה פיטורים ורק סידרה לעצמה קידום
    דג ברשת 08/2026/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יפה (רק לה) שהיא סידרה לעצמה קידום או ג'וב אחר בחברה שפיטרה את שאר הצוות שאיתה. ועוד רצה לספר ולפמפם לתקשורת, כנראה מתכננת קריירה ביחסי ציבור. לא הייתי רוצה להיות בצוות עם אחת כזו. רעיון מעניין שנקווה שעוד חברות יעשו אצלן: להכין את העובדים לראיונות קשים, לתת להם חיווי מה בסדר ומה לשפר, ואפילו לתרגל שוב. להציע צוות כחבילה למקום אחר? נראה לי יצליח בתקופה הנוכחית. הרבה מקומות רואים שיש להם עודף עובדים - ולא בגלל AI (שיש איתו המון בעיות בתחומי פיתוח תוכנה) אלא כי באמת קלטו הרבה עובדים מיותרים. ועוד יותר מנהלים מיותרים שלא ממש תורמים לחברה - אבל בהם לא יגו, ומי שבתחום מכיר היטב את הסיבות. אז לקלוט צוות של כמה אנשים? נדיר שיהי מקום שיעשה זאת.
    סגור