דיגיטל וטק
קרטל הבינה המלאכותית? התביעה נגד ענקיות הטכנולוגיה שתשפיע על כולנו
ארבעה משתמשים הגישו תביעה בקליפורניה בטענה כי מפתחות הבינה המלאכותית הגדולות סיכמו ביניהן להאט את קצב הפיתוח, ומסבירים מדוע הצעד הזה פוגע ישירות בכיס של הצרכנים
האם החברות החזקות ביותר בעולם הטכנולוגיה הקימו מאחורי גבנו מעין "קרטל" מתואם? תביעה ייצוגית תקדימית, שהוגשה בסוף השבוע לבית המשפט בקליפורניה, שופכת אור חדש ומדאיג על מרוץ הבינה המלאכותית. התביעה מאשימה את חברות הענק שמפתחות את המודלים הפופולריים: גוגל, OpenAI, Anthropic ו-SpaceXAI של אילון מאסק - בתיאום בלתי חוקי שנועד לעכב את קצב הפיתוח הטכנולוגי.
על פי הדיווח באתר "ביזפורטל", מי שעומד מאחורי התביעה הם ארבעה משתמשים פשוטים שמשלמים מדי חודש דמי מנוי עבור שירותים כמו ChatGPT או Gemini. התובעים מציגים טענה פשוטה: כשאנחנו משלמים מנוי, אנו מצפים שהתחרות החופשית תדחוף את החברות להשתפר במהירות ולהעניק לנו את המוצר הטוב ביותר. אולם, אם החברות מסכימות ביניהן מראש להוריד הילוך ולהאט יחד את הפיתוח, הצרכן הוא זה שנפגע ומקבל תמורה פחותה לכספו.
למה שהחברות ירצו בכלל להאט? התירוץ הרשמי של הענקיות הוא "בטיחות". המנכ"לים, בהם סם אלטמן ואילון מאסק, התבטאו לאחרונה בפומבי על הסכנות של בינה מלאכותית שמתפתחת ללא פיקוח. התובעים מבהירים כי זכותה של כל חברה להאט את הפיתוח בעצמה משיקולי בטיחות.
הבעיה החוקית מתחילה כשהמתחרות הגדולות בשוק מסכמות ביניהן לעשות זאת יחד, מה שלטענתם מחסל את התחרות ופוגע בציבור הלקוחות. החברות טרם הגיבו רשמית להאשמות.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הבעיה של צאטים היא חוסר מיומנויות בסיסיותאזרחית 09/2026/20הגב לתגובה זו0 0לפי מה שניתן לראות על התפתחות עוד מוקדם לדבר. צ'אטים לא מבינים מה אתה רוצה אם אתה לא משנה ניסוח לטכני. ואז אפשר ליצור רק משהו פרימיטיבי. או שמעתיקים מהן ידע קיים במקום לקחת דברים שלא קשורים ולקשר לבקשת הלקוח.סגור



