דיגיטל וטק

האם ארה"ב "תעניש" ישראלים על מקום עבודתם?

מכתב חדש שפורסם על ידי מחוקקים בארה"ב דורש להטיל על אזרחים ישראלים עונשים כבדים, הכוללים הגבלת כניסה לארה"ב, הקפאת נכסים והגבלת העברות כספיות

יאיר מור | 
ג'ו ביידן (צילום freepik, ויקיפדיה/ Adam Schultz)
מכתב דרמטי של 18 מחוקקים דמוקרטים עלול להוביל לצעדים מרחיקי לכת של ארה"ב נגד אזרחים ישראלים.
המחוקקים, שבראשם עומדים הסנאטור ג'ון וויידן ויו"ר ועדת המודיעין בבית הנבחרים אדם שיף, דורשים במכתב למזכירת האוצר, ג'נט ילן, ולמזכיר המדינה, אנטוני בלינקן, להפעיל את "חוק מגניצקי" נגד ארבע חברות: NSO הישראלית, DarkMatter האמירתית ו-Nexa ו-Trovicor האירופיות.

החוק המדובר הוחל ככלל במסגרת חוק אחר ב-2012 והורחב ב-2016, ומטרתו למנוע מקרים כמו מותו של סרגיי מגניצקי, עו"ד לענייני מס שמת בכלא הרוסי ב-2009 לאחר שחקר שחיתות ממשלתית. הוא מעניק לנשיא ארה"ב, למזכיר האוצר ולמזכיר המדינה את הסמכות להטיל עיצומים על חברות ואף אנשים פרטיים, המואשמים באחריות לפגיעה אנושה בזכויות אדם או שחיתות. בין העיצומים האפשריים נכללים הגבלת נסיעות, הקפאת נכסים והגבלת העברות כספיות.
לפי המכתב, NSO "סיפקה תוכנת פריצה לערב הסעודית, איחוד האמירויות הערביות, מקסיקו, מרוקו, בחריין וממשלות אחרות, שהביאו לפריצה של ממשלות אלו למכשירים של עיתונאים ופעילי זכויות אדם". החברה האמירתית פרצה למכשירים של פעילי זכויות אדם ועיתונאים בשם המדינה ממנה היא מגיעה, והחברות האירופיות מכרו כלים לממשלות מצרים, לוב ובחריין. לכן, החברות, ואף עובדיהן, מועמדים להיכנס לרשימה ההולכת ומתארכת של עשרות אנשים שארה"ב הפעילה עליהם את החוק מאז ממשל אובמה.
הדרישה לצעדים החמורים הללו מגיעה בהמשך להכנסת NSO וקנדירו הישראליות לרשימת הישויות של מחלקת הסחר, שאוסרת מכירת טכנולוגיות אמריקאיות, בחודש שעבר, שהביאה לכך שהחברה שוקלת לסגור את חטיבת פגסוס ולמכור את עצמה. "בעוד שהפעולה האמיצה הזו של הממשל ראויה לשבח, הגבלות ייצוא בלבד לא מספיקות להרתעה יעילה של החברות הזרות הללו", כותבים המחוקקים. "המפתחים שלהן ממוקמים בחו"ל, והן בהחלט יכולות למצוא מקורות חיצוניים לחומרה ולתוכנה שעליהן הן מסתמכות כדי לפתח את מוצריהן".
דובר מטעם NSO מסר לאתר הרג'יסטר הבריטי: "NSO בחרה באתיקה על פני רווחים, ואנו מאמינים מאוד בכך שתרומתנו לבטיחות העולמית, כולל האינטרסים הלאומיים של ארה"ב, צריכה הזדמנות להיות מוצגת. אנו מפוקחים באופן הדוק על ידי ממשלת ישראל, מה שאומר שיש רשימה ארוכה של מדינות אסורות ושאנו מוכרים רק לממשלות שאושרו על ידי מדינת ישראל, למטרה היחידה של מניעת טרור ופשע".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה