דיגיטל וטק
מגיש קשת 12 חושף: "חברות הסלולר גונבות, למה לשלם?"
דרור גלוברמן טוען: "המחירים בישראל בסך הכל לא יקרים. ועדיין, המכשול זה להחליף כרטיס סים. החברות סומכות על זה שאין לנו כוח להזמין, לחכות לשליח, לדואר. עם האי-סים אפשר להחליף חברה בכמה לחיצות. כמה אינטרנט חו"ל עולה באמת? 20 שקל. אפילו פחות. בסוכות טסתי ושילמתי 17 שקלים ל-3 ג'יגה לשבוע"
מגיש קשת 12 ומאקו דרור גלוברמן, העלה פוסט זועם במיוחד ברשתות החברתיות, בו הוא טוע: "מה חברות הסלולר מסתירות מעם ישראל כדי להמשיך לשאוב לנו מהכיס מאות שקלים ישר לרווחים".
גלוברמן הסביר: "גם אתם שילמתם 200 שקל לחבילת גלישה כשטסתם לחו"ל? וכשטסים כל המשפחה זה אפילו יותר. אבל כמה אינטרנט חו"ל עולה באמת? 20 שקל. אפילו פחות. בסוכות טסתי ושילמתי 17 שקלים ל-3 ג'יגה לשבוע. פשוט לא שילמתי לחברה הסלולרית שלי, אלא ל-airalo. זו אפליקציה שמשתמשת בטכנולוגיה לא חדשה שיש לכולכם כבר בטלפון, בשם אי-סים, eSIM".
עוד המשיך: "האי-סים כבר מזמן מסוגל להחליף את הסים. כשרוצים להתחבר לחברת סלולר, כבר לא צריך להכניס כרטיס חדש - מספיק להתקין תוכנה קטנה, והופ, התחברנו לחברה חדשה. אפשר לכמה במקביל. ישראליות, זרות. להתחבר, להתנתק, כמה שבא לכם. בכלום כסף. בתגובות שמתי לינק לסרטון הדרכה להתקנת חבילת חו״ל באפליקציית Airalo".
גלוברמן כתב: "אז למה לשלם לחבילת חו"ל 200 שקל? כי פלאפון, סלקום ושאר החברות צריכות להרוויח. הן לא רוצות אי-סים. זוכרים שפעם חברות הסלולר החזיקו אותנו בכוח עם מספרי הטלפון? אם תעבור, תאבד את המספר. החוק ביטל להם את הפטנט. אז הם עברו לחייב אותנו ל-36 חודשים על המכשיר. החוק חסם גם את זה. המחירים בישראל בסך הכל לא יקרים. ועדיין, המכשול זה להחליף כרטיס סים. החברות סומכות על זה שאין לנו כוח להזמין, לחכות לשליח, לדואר. עם האי-סים אפשר להחליף חברה בכמה לחיצות. תחרות אמיתית! ככה עובדים בעולם. באייפון הבא של אפל כבר לא תהיה מגירת כרטיס סים, רק אי-סים. בישראל - חברת "ויקום" היא היחידה עד עכשיו שמציעה מהשבוע אי-סים".
עוד המשיך: "שאלנו את חברות הסלולר הגדולות בארץ שתי שאלות מאוד פשוטות: 1. למה הן לא מציעות אי-סים? 2. מתי הן כן יציעו? קיבלנו תשובות מתחמקות ולא ענייניות, כמה מפתיע. מכולן. פלאפון: "חברת פלאפון מפעילה כיום esim ללקוחותיה בשעונים חכמים. החברה מודעת לביקוש esim גם בסמארטפונים ונערכת לכך". סלקום: "בשלב זה מגיעים לישראל מכשירים חדשים עם sim רגיל. סלקום תהיה ערוכה לכל שינוי טכנולוגי שיהיה בהמשך, כפי שהיינו כל השנים". גולן טלקום: "גולן טלקום תהיה ערוכה לכל שינוי ותמשיך להציע, בכל מתכונת, את החבילות המשתלמות ביותר לציבור הישראלי". פרטנר: "לא נמסרה תגובה". הוט מובייל: "אין כרגע מה להגיד בנושא".
עוד ב-
לסיום כתב: "קולטים? הן פשוט לא רוצות תחרות, לא רוצות להוריד מחירים. אז אנחנו קוראים מכאן לשר התקשורת החדש - מי שהוא או היא לא יהיו - לדחוף את החברות, בנעים או לא נעים, להפסיק למנוע מאיתנו את האי-סים, ולאפשר תחרות אמיתית, גם בישראל וגם בטיסה לחו"ל. אנחנו לא מתכוונים לוותר, וח"כים, חברות, מומחים וכל מי שרוצה, מוזמן להצטרף אלינו בקמפיין החדש. שר/ת התקשורת החדש/ה, לטיפולך. ושאף אחד לא ישלם יותר 200 שקלים על חבילה ששווה 20 שקל, כן?"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.https://ref.airalo.com/1uHa עובד מעולה וממש זול החל 2$דן 11/2022/18הגב לתגובה זו0 0https://ref.airalo.com/1uHaסגור
-
5.לא מדוייקא.א 11/2022/15הגב לתגובה זו0 0דרור היקר! כאחד שתומך בכל מה שקשור להוזלת מחירים והמלחמה ביוקר המחיה ותבורכו על כך כל מי שפועל בעיניין יישר כח! אבל יש לך טעות בדברים שכתבת או לפחות החסרת נתון חשוב מאוד! בe sim שלא שייך לחברה בה אתה מחובר אינך יכול לבצע שיחות מהטלפון רק שיוחות אינטרנט וואטס' וכדומה כאיש עסקים שטס עשרות פעמים בשנה בכל קצווי תבל יש את הצורך להתקשר בקו רגיל ולכן כעת אין ברירה לשלם הרבה לחבילת חו"ל שמציעות חברת הסלולר ברגע שעברת לe sim אתה מנותק לכל מי שמחפש אותך בקו הרגיל אז אנחנו עדיין " שבויים" של חברות הסלולר לפחות עד שתכנס הטכנולוגיה הנ"ל לארצנו הקטנטונת...סגור
-
4.אתה חכם גדול במילים אבל לא מבין בטכנולוגיה דברנדב 11/2022/14הגב לתגובה זו3 0שימוש ב-e-sim אולי הוא גמיש יותר, אך מודול ה-e-sim משתמש ברכיב מודם מוגבל קצבים, מה שאומר שלא תקבל data בקצב של דור 4 ב-99% מהמכשירים שקיימים בשוק. חכה שאפל יחייבו e-sim, נראה את ביצועי הגלישה שלו ואם הוא יתמוך בשיחות voice over broadband ללא תלות ברשת סלולרית ושימוש הקישוריות wi-fi ואז נדברסגור
-
3.תגידו שיש לכם שעון, ותתקינו איפה שבא לכםסבן 11/2022/14הגב לתגובה זו0 0הקו שלכם, זוכתכם להעביר בין מכשירים מבלי לבקש רשות מהמפעיל. פשוט תבקשו ESIM לשעון, ותתקינו בטלפוןסגור
-
לא מדוייקא.א 11/2022/15הגב לתגובה זו1 0זה לא עובד ככה אם אין לך שעון לא תוכל לקבל את ה e sim כי זה קישורית שמותאמת לדגם השעון...סגור
-
2.אל תדאג, אפל תכפה את זה עליהם בקרוב.עדי 11/2022/14הגב לתגובה זו1 0איתנו הם יכולים לשחק עם אפל לא מבטיח לך שבקרוב זה יהיה אלא אם כן הם רוצים לפספס את משתמשי האייפון. השאלה באמת זה כמה זה יעלה לנו? נזעיק את כחלון למילואים ??סגור
-
1.״גונבות״ זו האשמה פלילית. הוא לא אמר את זה (ל"ת)תדייקו 11/2022/14הגב לתגובה זו0 0סגור
-
חברות סלולרעופר 11/2022/15הגב לתגובה זו0 0זה לא חדש שכול חברות הסלולר וטלויזיה גונבות ביס מחייבים אותך לחבילה שיש בה ערוצים שלא מעניינים אותי ילדים ספורט למה הלקוח לא יכול לבחור את הערוצים שהוא רוצאסגור



