השוק

חברת ההייטק הודיעה על פיטורים: כ-100 עובדים בדרך הביתה

חברת אפספלייר מפטרת כ-100 עמיתים, המייצגים 7% מכוח העבודה שלה. החלטה זו מתבצעת לאור ביצועים פיננסיים מרשימים שהפגינה חברת ההייטק בדו"ח הרבעוני שפורסם בשנת 2024: "תזרים מזומנים חיובי במשך יותר משנתיים"

מערכת ice |  14
פיטורים (צילום shutterstock, אילוסטרציה AI)
לאחר שנודע כי אפספלייר (AppsFlyer) שיתפה פעולה עם בנקים שונים בארה"ב לצורך הנפקה וגיוס של כ-300 מיליון דולר, החברה הישראלית עולה שוב לכותרות. במכתב ששיגר אורן קניאל, מנכ"ל ומייסד שותף באפספלייר, סיפר הבכיר על פיטורים בחברת ההייטק. 
"צוות יקר, אני כותב כדי ליידע על החלטה קשה שקיבלנו במטרה להבטיח שנישאר זריזים, חדשניים וממוקדים להצלחה ארוכת טווח. אנו ניפרד מכ-100 חברי צוות, שמייצגים 7% מכוח העבודה שלנו - עמיתים וחברים שהיו חלק בלתי נפרד מההצלחה שלנו וההשפעה שעשינו יחד", כתב קניאל לעובדיו.
לטענת מנכ"ל ומייסד חברת אפספלייר, ההנהלה שקלה אפשרויות אחרות בכדי לממש מטרות אלו אך ללא הצלחה. בהמשך המכתב, הודיע אורן קניאל כי ההנהלה נפרדת מעובדים שסייעו בתהליך עיצוב התרבות הארגונית והמוצרים של חברת ההייטק. לצד זאת, הודה מנכ"ל חברת ההייטק הישראלית לעובדיו המפוטרים וכתב: "אנו אסירי תודה על המסירות והכישרון שלכם". 
עוד נודע, כי הליך הפיטורים של חברת ההייטק יתבצעו גם בישראל וגם ביתר משרדי החברה בחו"ל.  בהמשך המכתב, שיתף קניאל מדוע צוות ההנהלה החליט לבצע מהלך משמעותי שכזה בימים אלו. לדבריו, הביצועים הפיננסיים המרשימים שהוצגו בדו"ח הרבעון בשנת 2024, מוכיחים כי חברת ההייטק תצליח להתמודד עם מחסור של כ-100 עמיתים, המהווים 7% מכוח העבודה שלה. 
"כאשר אנו משיגים ביצועים פיננסיים שיא - רווחיים בשנת 2024 בפעם הראשונה, תזרים מזומנים חיובי במשך יותר משנתיים, ועולים על יעדי ההכנסות, ה-ARR וה-EBITDA - אנו מאמינים שעכשיו זה הזמן הנכון לעשות את הצעד הזה", ציין קניאל. 
תגובות לכתבה(14):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 14.
    עזרתם הועפתם?
    פרח 02/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזה בזיון זה לא שהם בהפסדים האנשים האלו עזרו לו להרוויח בטח מליונים והוא מעיף אותם?????מקווה שהם יקימו חברה שתתחרה בעלוב הזה.
    סגור
  • 13.
    אחלה חברה. ישר לרשימה השחורה. גועל. (ל"ת)
    צפנת 02/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 12.
    בקיצור ניצלת וזרקת (ל"ת)
    יוסי 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 11.
    עכשיו לפטר אחרי רווחי שיא סתם חזירים מגעילים (ל"ת)
    יואב 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 10.
    הכושי עשה את שלו... הכושי יכול ללכת .
    סנדר 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    6 0
    חזירות , גועל נפש . וכל מילה נוספת מיותרת.
    סגור
  • טען עוד
  • 9.
    חזירות
    Usa 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    7 2
    רק חזירות ,אהבת עוד כסף ואי התחשבות באחרים , זו ההחל5ה האומללה של המנכל , אבל כולי כלב ביג' יומו.
    סגור
  • 8.
    לעבודה
    כריסטופר קולומבוס 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כל העובדים חייבים להתאחד ולייצר מוצר מתחרה ובכך לגרום להם להצטער על הצעד הזה!
    סגור
  • 7.
    שם רע וקארמה
    כל כלב 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כל כלב בא יומו. מנכל שמתנהג ככה לא ראוי.
    סגור
  • 6.
    הלוגיקה נחלה מפלה
    אלון 02/2025/05
    הגב לתגובה זו
    4 0
    כאשר לחברה כלשהי מתמודדת עם תזרים מזומנים שלילי - נאלצים לפטר. כואב אך ניתן להבין את זה. דווקא בחברה הזו אשר מציגה תוצאות חיוביות, מה עושים? נכון מאוד- גם מפטרים. והתגובה המחליאה של המנכ"ל: "אנו אסירי תודה על המסירות בלה בלה בלה". ממש אסירי תודה על כך שחלק ניכר מהמפוטרים הביאו את החברה למצב הטוב כיום.
    סגור
  • 5.
    בואו להוראה (ל"ת)
    גוגו מן 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 4.
    לא להאמין שהמנכל מאמין לקשקוש של עצמו
    יוסי 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    6 0
    לפי ההיגיון הזה ככל שהחברה תצליח יותר ככה כדאי לפטר עוד עובדים, כדי להתייעל ואז לפטר עוד והתייעל עד שרק שהוא ישאר....
    סגור
  • 3.
    חזירים זה מה שאתם! (ל"ת)
    אלי 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 2.
    איף
    דידי 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    4 0
    חזירות לשמה
    סגור
  • 1.
    הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת (ל"ת)
    דובי 02/2025/04
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור