השוק
מותג הבירה נכנס לפשיטת רגל: תעלם מהמדפים אחרי 27 שנים?
'אלאמו ביר' הבינלאומית נכנסת להליכי פשיטת רגל, מסמכי הבקשה חושפים כי שווי החברה וחובותיה המשוערים נעים בין מיליון ל-10 מיליון דולר
אלאמו ביר, מבשלת בירה מובילה מסן אנטוניו שנוסדה ב-1997 על ידי יוג'ין סימור, הגישה בקשה לפשיטת רגל לפי פרק 11 לחוק האמריקאי. החברה, שמסוגלת לייצר 40,000 חביות בירה בשנה, מייצרת כיום רק 7,600 חביות - פחות מ-20% מפוטנציאל הייצור שלה, בעקבות עלויות תפעול גוברות וירידה במכירות.
הליך פשיטת הרגל לפי פרק 11 מאפשר לחברה לארגן מחדש את חובותיה ולנסות לחזור לרווחיות תוך המשך פעילות עסקית. מסמכי הבקשה חושפים כי שווי החברה וחובותיה המשוערים מגיעים עד ל-10 מיליון דולר. כחלק מניסיונות ההישרדות, החברה מיזגה את פעילותה עם מבשלת ויוה ביר המקומית ורכשה את חברת המשקאות שוטגן סלצר מאוסטין.
על פי הדיווחים בתקשורת האמריקאית, המשבר באלאמו ביר משקף מגמה רחבה יותר בתעשיית הבירה בסן אנטוניו, כאשר מספר מבשלות מקומיות נאלצו לסגור את שעריהן בשל קשיים כלכליים. בין המבשלות שנסגרו נמצאות וו'דרד סולס, באסטד סנדל וסקונד פיץ'.
התעשייה כולה מתמודדת עם אתגרים משמעותיים, כולל עלייה בעלויות העבודה וחומרי הגלם, שינויים בהרגלי הצרכנים ותחרות גוברת. נתוני איגוד סיטונאי הבירה הלאומי מראים כי ייצור הבירה והיבוא בארה"ב ירדו ב-5% ב-2023, כאשר מכירות מבשלות הבוטיק נפלו ב-1%. משבר הקורונה השפיע באופן דרמטי על הענף, עם ירידה חדה במכירות במרבית המבשלות.
עוד ב-
למרות המצב המאתגר, מנכ"ל החברה סימור נותר אופטימי. בין צעדי ההתייעלות שוקלת החברה למכור חלק מנכסיה, כולל מגרש חניה בשטח של שני אקרים המוצע למכירה תמורת 1.5 מיליון דולר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



