השוק
עם 750 מיליון דולר מבנק לאומי: ענקית הגז מגייסת נזילות נוספת
אנרג'יאן מודיעה כי השלימה עסקת מימון עם בנק לאומי ובשיתוף כלל ביטוח בהיקף של 750 מיליון דולר; הכספים ישמשו למיחזור אג"ח; עסקת המימון מובטחת בנכסי אנרג'יאן ישראל
אנרג'יאן (LSE: ENOG, אנאג :TASE) הודיעה הבוקר על השלמת עסקת מימון בהיקף של 750 מיליון דולר ל-10 שנים, בהובלת בנק לאומי ובשיתוף כלל ביטוח. מדובר בהלוואה בריבית משתנה שתשמש למיחזור אג"ח אנרג'יאן ישראל המיועדות לפירעון בשנת 2026, וכן למתן נזילות נוספת לפיתוח מאגר הגז הטבעי קטלן. ההלוואה משולבת דולרים ושקלים, 475 מיליון דולר יינתנו בדולר ו-275 מיליון דולר בשקלים חדשים.
עסקת המימון מובטחת בנכסי אנרג'יאן ישראל, במעמד שווה עם אג"ח החברה, והיא כוללת תשלום קרן חד-פעמי בשנת 2035. בעקבות המיחזור הפיננסי, תוחלת החיים הממוצעת של החוב של אנרג'יאן תעמוד על כשבע שנים. עלות החוב המשוקללת תעמוד על כ-7%.
שלומי לוי, סמנכ"ל כספים, אנרג'יאן ישראל: "עסקת המימון הזו משקפת הבעת אמון של בנק לאומי באנרג'יאן לטווח הארוך וזוהי דוגמא נוספת ליכולתה של החברה להבטיח נזילות ממקורות שונים, באופן שמחזק את החוסן והגמישות הפיננסיים שלה".

שלומי לוי (צילום: יח"צ)
עוד ב-
גלעד אושרי, ראש מערך תשתיות לאומיות ומימון בינלאומי, בנק לאומי: "אנחנו רואים חשיבות עליונה במימון פרויקטי אנרגיה כמו זה של אנרג'יאן לפיתוח מאגרי הגז הטבעי ולתרומה לביטחון האנרגטי בישראל. נמשיך ללוות פרויקטים נוספים דוגמת זה - שיש להם משמעות לאומית".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ענקית הגזיהודה 03/2025/03הגב לתגובה זו2 0הם ישתמשו בכסף לשיפור תנאי השכר של הבכירים ובעיקר בעלי עיניין. למה צריך כל כך הרבה כסף לשיפור הנזילות למה צריך הם מוכרים גז בכמיות ומרוויחות מיליוני דולרים ביום..הכל הונאה ציבוריתסגור
-
אכן לא ברור למה המניה שלנם על הפנים. (ל"ת)רני 03/2025/03הגב לתגובה זו0 0סגור



