השוק
האם הירידות החדות בשווקים מסכנת את הפנסיות שלנו?
בעקבות הירידות החדות בבורסות בכל רחבי העולם, רפורמת הפנסיה עומדת במבחן כאשר נכון להיות יש רווחים, אבל אם המצב יחמיר זה עלול להשתנות
תוכנית המכסים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ גורמת לטלטלות בשווקים בכל רחבי העולם. מתוך כך הרפורמה של משרד האוצר בו ביטלו את מנגנון האג"ח שהבטיחה תשואות שנתיות של 4.86%, למנגנון חדש עם תשואה של 5.15%, נמצאת בסכנה. אך במידה והחוסכים יפסידו המדינה תידרש להשלים את ההפרש ולעמוד בהבטחה לתשואות של 5.15%.
לפי בדיקה שערכו באתר גלובס נמצא כי בסוף שנת 2024, התשואה של חוסכי הפנסיה גבוהה ממה שהובטח, ונכון להיום לא נראה כי המדינה תצטרך להשלים מכיסה כסף שהפסידו החוסכים. לפי החשב הכללי במשרד האוצר החוסכים צברו בקרנות הפנסיה עודף של כ-4.9 מיליארד שקל מעל מה שהובטח להם, לעומת שנת 2023 בה העודף עמד על 300 מיליון שקל.
הכסף העודף עובר לקרן שמנהלת המדינה ומשמשת כרזרבה למקרה והחוסכים יקבלו תשואות נמוכות מהמתוכנן, וכך יוכלו להשלים את ההפרש מבלי לקצץ תקציב ממקום אחר.
עוד ב-
נציין כי הרפורמה נכנסה לתוקף בשנת 2022, וההתחשבנות צפויה להתבצע רק בשנת 2027 לאחר חמש שנים מכניסת הרפורמה לתוקף. מתוך כך ונכון להיום לא ניתן לדעת כיצד הטלטלה בשווקים תשפע על התשואות בקרנות הפנסיה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



