השוק

נחשף: כמה כסף הרוויח באפט מתחילת השנה - וכמה הפסיד מאסק?

כולם הפסידו מיליארדים – ורק הוא הרוויח בענק: וורן באפט, יו"ר ברקשייר האת'ווי, שמצליח ללכת נגד הכיוון ולהרוויח בגדול
הדר אלון | 
ג'ף בזוס, וורן באפט, אילון מאסק (צילום shutterstock)
שוקי ההון בעולם חווים בימים האחרונים טלטלה חריגה, שהביאה למחיקת טריליוני דולרים מהשווקים ולפגיעה קשה בהונם של עשרת האנשים העשירים ביותר בעולם. כמעט כולם איבדו סכומי עתק – אך יש יוצא דופן אחד, והוא וורן באפט, יו"ר ברקשייר האת'ווי, שמצליח ללכת נגד הכיוון ולהרוויח בגדול.
לפי מדד המיליארדרים של בלומברג, באפט הוא היחיד בעשירייה הפותחת שרשם עלייה בהונו מתחילת השנה – תוספת של 11.5 מיליארד דולר – בזכות מהלך אסטרטגי שביצע: מכירת חלק ממניות אפל שבבעלות החברה והגדלת יתרות המזומן. בזכות המהלך הזה, באפט, המכונה "האורקל מאומהה", הצליח לשמור על יציבות ואף להתחזק כלכלית דווקא כשאחרים נחלשים.
מנגד, אילון מאסק, מנכ"ל טסלה, וספייס X איבד את הסכום הגבוה ביותר – 135 מיליארד דולר – והונו עומד כעת על 298 מיליארד דולר. אחריו ברשימת ההפסדים נמצא ג'ף בזוס, מייסד אמזון, שאיבד 42.6 מיליארד דולר, בעוד מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא, איבד 24.5 מיליארד דולר.
גם שאר חברי העשירייה סבלו מירידות: ברנאר ארנו (LVMH) איבד 26.2 מיליארד דולר, ביל גייטס איבד 9.45 מיליארד, לארי אליסון איבד 44.9 מיליארד, לארי פייג' איבד 34.7 מיליארד, סטיב באלמר איבד 20.4 מיליארד, וסרגיי ברין רשם ירידה מתונה יותר של 163 מיליון דולר.
מדד בלומברג למיליארדרים מתעדכן בסוף כל יום מסחר בניו יורק, ומשקף את השינויים בהונם של האנשים העשירים ביותר בעולם. נכון להיום, באפט מדורג במקום הרביעי עם הון של 154 מיליארד דולר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה