השוק

מהפכה בעולם השינה? החברה שנפגעה ב-7/10 רוכשת את מותג המיטות

יצרנית המזרנים פולירון מקיבוץ זיקים רוכשת את סוויס סיסטם – יצרנית מיטות מתכווננות עם 10 סניפים ומפעל בחריש; העסקה מוערכת בעשרות מיליוני שקלים
מערכת ice | 
קובי פודה מנכל פולירון (צילום באדיסות פולירון)
עסקת רכישה משמעותית נרקמת בשוק המזרנים והמיטות: מפעל המזרנים פולירון מקיבוץ זיקים רוכש את חברת סוויס סיסטם, המייצרת ומשווקת מיטות מתכווננות. כך נחשף הבוקר ב"ידיעות אחרונות". סוויס סיסטם מפעילה רשת של עשרה סניפים ומחזיקה במפעל ייצור בחריש. העסקה, שמוערכת בעשרות מיליוני שקלים בודדים, קיבלה אישור מרשות התחרות וצפויה להיחתם עד סוף אוגוסט.
סוויס סיסטם נמצאת בבעלותו של איציק פלד, דור שני בתחום, שממשיך את דרכו של אביו אשר החל את דרכו כפועל במפעל גומאוויר בכפר סבא ורכש אותו בשנת 1985. איציק הצטרף לעסק ופיתח את מותג סוויס סיסטם. כיום, החברה מייצרת מזרנים ומיטות מתכווננות, עם מחזור שנתי מוערך של כ-50 מיליון שקל.
פולירון, הפועלת מזה שנים רבות בשוק המזרנים האורתופדיים, מפעילה רשת חנויות בת 9 סניפים. מחזור הפעילות שלה עומד על יותר מ-60 מיליון שקל בשנה. מנכ"ל החברה הוא קובי פודה. כזכור החברה שמושבה בעוטף עזה נפגעה קשות בתחילת המלחמה, והמנכ"ל אף נלחם לבדו במחבלים.
המהלך הנוכחי מהווה כניסה ראשונה של פולירון לשוק המיטות, ובפרט לשוק המיטות המתכווננות – באמצעות מותג שיהיה בבעלותה המלאה. לפי "ידיעות", פולירון תשמור על עצמאות המותג של סוויס סיסטם.

בחודש ינואר השנה נחתמה עסקה דומה בעולם השינה, כאשר יצרנית המזרנים הוותיקה "אחים מנדלבוים" החליפה ידיים, ועברה לשליטת חברת ההשקעות BOOST INVESTMENTS, בבעלות יוני גדיש ומיקי ברקוביץ'.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה