השוק

רעידת אדמה באל על: המנכ"לית פורשת במפתיע

לאחר שענקית התעופה הישראלית הציגה דוחות חזקים וזינוק חד ברווחים, מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, מודיעה במפתיע לבעלי החברה וליו"ר על כוונתה לפרוש מהתפקיד לאחר שלוש שנים, כאשר הדבר מגיע אחרי הצעות שקיבלה מחברות אחרות
מערכת ice |  4
אל על (צילום shutterstock, גיא כושי ויריב פיין)
לאחר שענקית התעופה הישראלית הציגה דוחות חזקים וזינוק חד ברווחים, מנכ"לית אל על, דינה בן טל-גננסיה, מודיעה במפתיע לבעלי החברה וליו"ר על כוונתה לפרוש מהתפקיד לאחר שלוש שנים, אחרי שמונתה לתפקיד רק באפריל 2022, כאשר הדבר מגיע אחרי הצעות שקיבלה מחברות אחרות.  כך נודע הערב (ראשון). קודם לכן, שימשה כסמנכ"לית מסחר וקשרים תעופתיים בחברה.
אחרי ששנת 2024 התבררה כשנה יוצאת דופן עבור חברת התעופה אל על, שהצליחה לרשום הישגים כלכליים משמעותיים בעקבות המלחמה בישראל, המנכ"לית דינה בן טל גננסיה מימשה את מרבית אחזקותיה בחברה.
בן טל-גננסיה מכרה 694 אלף מניות במחיר 11.55 שקל למניה, בתמורה כוללת של 8 מיליון שקל, ונותרה עם 624 אלף אופציות בשווי 3.3 מיליון שקל. כעת, היא צפויה למכור את שאר אחזוקתיה בחברה ולעבור לאתגר הבא בקריירה שלה, אחרי תקופה בה מצד אחד גרפה מחמאות על הרווחים הגדולים והזינוק של אל על, אך מאידך נשמעו לא מעט ביקורות על המחירים הגבוהים שלוקחת החברה עבור כרטיסי טיסה. 
למעשה, דינה בן טל-גננסיה, רשמה גידול של 10% בעלות שכרה, שהגיעה לכ-6.5 מיליון שקל. סכום זה כלל עלות שכר של 2.3 מיליון שקל, מענק של 3.6 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות בגובה 600 אלף שקל. 
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מאחלים לה רק רע. היכן ש"היא רק עשתה את עבודתה" בגזל (ל"ת)
    ליבנה 07/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    מנכלית מוצלחת העלתה לנו את המחירים במלחמה שהיא בלעדית (ל"ת)
    ערן 07/2025/13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 2.
    חכמה, מלאה את הכיסים והולכת הלאה (ל"ת)
    ציפי 07/2025/13
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    גזרה ופרשה (ל"ת)
    זוהר 07/2025/13
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור