השוק

שיא לשנה בגיוס אג"ח קונצרני, מגמה חיובית בבורסה בת"א

סיכום שבוע המסחר בבורסות: לאחר הירידה בשבוע שעבר בעקבות תוכנית המכסים של טראמפ נרשמה מגמה חיובית במדדים השונים בת"א. באירופה נרשם מסחר מעורב
מערכת ice | 
מסחר בבורסה (צילום shutterstock)
אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר מסכם את שבוע המסחר בבורסה לניירות ערך, ולדבריו הבורסה בתל אביב נסחרה השבוע במגמה חיובית כשברקע פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של השנה ואי הבהירות בנוגע למלחמה בעזה.
מדד ת"א-35 עלה בשיעור של כ-1.1%, מדד ת"א-125 עלה בשיעור של כ-1.1%, מדד ת"א-90 עלה בשיעור של כ-0.9%, ומדד ת"א-ביטוח עלה בכ-7.5%. מחזור המסחר היומי הממוצע השבוע הסתכם בכ-2.8 מיליארד שקל.
בשוק איגרות החוב הקונצרניות גיוסו השבוע כ-5.1 מיליארד שקל ב-4 הנפקות לציבור. כמעט מלוא הסכום (כ-5.0 מיליארד שקל) גויס על ידי בנק הפועלים בשלוש בסדרות אג"ח. הבנק רשם את שיא הגיוס מתחילת השנה בסדרת אג"ח אחת - כ-3.4 מיליארד שקל. 
מאקרו ושונות בישראל: מדד המחירים לצרכן של חודש יולי 2025 עלה בשיעור של כ-0.4% בהתאם לציפיות. בשנים עשר החודשים האחרונים (יולי 2025 לעומת יולי 2024), מדד המחירים לצרכן עלה בשיעור של 3.1%.
במט"ח נרשמה עלייה של 0.4% בדולר שמקטינה את הצניחה מתחילת השנה ל־6.8%. באשר לאירו נרשמה עלייה זניחה של 0.1% המביאה את השינוי מתחילת השנה ל־4.4%. 
על פי אומדן ראשון לרבעון השני של שנת 2025 התוצר המקומי הגולמי ירד ב-3.5% (0.9% בחישוב שנתי). השינויים ברבעון השני של שנת 2025 הושפעו בצורה מהותית ממלחמת "עם כלביא", במיוחד ההוצאה לצריכה פרטית (ירידה של 4.1%), וההשקעה בנכסים קבועים (ירידה של 12.3%). אחוז הבלתי מועסקים מכוח העבודה בחודש יולי עמד על 3.1%, בהשוואה ל-2.7% בחודש הקודם.
ריבית בנק ישראל נותרה ללא שינוי ברמה של 4.5%. בהודעת הריבית נאמר כי על רקע אי הוודאות הגיאופוליטית, תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, היציבות בשווקים הפיננסיים, והפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית.
בארה"ב, מדד המחירים ליצרן לחודש יולי עלה בשיעור של 0.9% בהשוואה לצפי של 0.2%. השיעור השנתי של מדד המחירים ליצרן עלה בשיעור של 3.3% בהשוואה לצפי של 2.5%.
השינויים במדדי המניות הישראלים הראו שינויים בערכים נמוכים כאשר מדד ת"א-125 ב1.1% ומדובר בעלייה בשיעור 26.3% מתחילת השנה. מדד ת"א-35 רשם שינוי  זהה ומדובר בעלייה בשיעור 25.2% מתחילת השנה. 
באשר למדדים הענפיים נרשמה עלייה משמעותית בת"א ביטוח עם עלייה בשיעור 7.5% לסך של 111.8% מתחילת השנה. ת"א בנקים-5 ות"א נדל"ן חוו ירידות זניחות בשיעור 0.5% ו־0.1% בהתאמה. מדד הנדל"ן ממשיך להיות המדד שרשם את העלייה הקטנה ביותר מתחילת השנה עם 10% מדד ת"א בנקים-5 עומד עלה בכ־41.4% מתחילת השנה. 
בשוק המניות נרשמו מספר בודד של הנפקות כולל הנפקת בכורה והנפקות של כמיליארד דולר. חברת אנלייט אנרגיה העוסקת בייזום, הקמה והפעלה של פרויקטים לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת בישראל ובחו"ל, גייסה כ-1 מיליארד שקל בהקצאה פרטית של מניות.
חברת או.פי.סי אנרגיה העוסקת ביזום, פיתוח, הקמה ותפעול של תחנות כוח ומתקני ייצר חשמל בישראל, גייסה כ-0.9 מיליארד שקל בהקצאה פרטית של מניות. חברת י.ע.ז יזמות ובניה והתחדשות עירונית (חברת מניות חדשה, ה-13 השנה), העוסקת ביזום ובנייה של פרויקטים להתחדשות עירונית, גייסה 43 מיליון שקל במניות, לפי שווי חברה של כ-224 מיליון שקל, לאחר ההנפקה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה