השוק

מכת הפיטורים מגיעה לענקית הישראלית: מאות עובדים הולכים הביתה

מאנדיי הודיעה על שינוי ארגוני נרחב שיכלול הפחתה של כ-20% מכוח האדם הגלובלי. בחברה מדגישים כי המהלך נועד להתאים את המבנה הארגוני לעידן ה-AI ולא נועד לקיצוץ עלויות או להחלפת עובדים בבינה מלאכותית
ערן זינמן ורועי מן, מאנדיי (צילום נתנאל טוביאס)
חברת מאנדיי (monday.com) הודיעה היום על שינוי משמעותי במבנה הארגוני שלה, שבמסגרתו תפחית כ-20% מכוח האדם הגלובלי שלה ותיפרד מכ-620 עובדים. לדברי החברה, מדובר במהלך שנועד להתאים את הארגון לחזון המוצרי החדש שלה, המתמקד בפלטפורמת עבודה מבוססת AI, לאחר שינוי אסטרטגי שבוצע בחודשים האחרונים.
בחברה מסבירים כי כניסת הבינה המלאכותית משנה את ציפיות הלקוחות מתוכנה ומייצרת שוק חדש, המחייב חברות לפעול במהירות רבה יותר ולהישאר קרובות ללקוחותיהן. בהתאם לכך, הוחלט לבצע שיטוח של המבנה הארגוני, להפחית שכבות ניהול ולהקים צוותים קטנים ואוטונומיים יותר, במטרה לייעל את קבלת ההחלטות ואת קצב הביצוע.
במקביל, מאנדיי מאמצת מודל Go-To-Market חדש, שנועד ללוות לקוחות קיימים במעבר לעידן ה-AI, לצד מתן מענה ללקוחות חדשים המאמצים מוצרי בינה מלאכותית כבר מתחילת הדרך.
בהודעה מדגישה החברה כי המהלך אינו נועד לקיצוץ עלויות או להתייעלות המבוססת על AI. לדבריה, הכוונה היא לרכז מחדש את המשאבים ולהשקיע אותם באנשי החברה, בפיתוח מוצרים, במנועי AI ובצמיחה העתידית.
במכתב שנשלח לעובדים כתבו המנכ"לים המשותפים, רועי מן וערן זינמן: "זהו הצעד הכואב ביותר שעשינו מאז הקמת monday.com – אך אנו משוכנעים שזהו הצעד הנכון. אנחנו קיבלנו את ההחלטה, אנחנו לוקחים עליה אחריות מלאה". עוד הוסיפו כי "איננו מבצעים את השינוי כדי להגן על מה שיש לנו. אנחנו עושים אותו כדי להשקיע בכל הכוח במה ש-monday.com יכולה להפוך להיות".
השניים הדגישו בפני העובדים כי הפיטורים אינם משקפים את ביצועיהם או תרומתם לחברה, אלא נובעים מהחלטה ניהולית לגבי המבנה הארגוני הנדרש לשלב הבא בהתפתחותה. עוד ציינו כי החברה תעניק לעובדים העוזבים חבילת תמיכה הכוללת סיוע פיננסי, האצת הבשלת מניות, המשך כיסוי רפואי ותמיכה רגשית, ותסייע להם באיתור מקום עבודה חדש.
בנוסף, פנו מנכ"לי החברה לחברות טכנולוגיה המגייסות עובדים והמליצו על העובדים המסיימים את תפקידם. "אנו ממליצים עליהם בלב שלם. הם אנשי מקצוע יוצאי דופן וחברי צוות מצוינים, ונעשה כל שביכולתנו כדי לחבר אותם לארגונים המחפשים טאלנטים מצטיינים", כתבו.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה