השוק
האוצר נגד סגר מלא בחגים: חשש מ-800 אלף מובטלים נוספים והפסד של 24 מיליארד שקל
מנכ"לית המשרד קרן טרנר-אייל שלחה מכתב לעמיתה ממשרד הבריאות פרופ' חזי לוי ולפרויקטור הקורונה פרופ' גמזו - בו הבהירה את ההשלכות האפשריות של המהלך
משרד האוצר מתנגד להטלת סגר מלא בחגים, כשלפי ההערכות מהלך כזה עלול להוביל לבין חצי מיליון ל-800 אלף מובטלים נוספים. במכתב ששלחה מנכ"לית המשרד קרן טרנר-אייל למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי ולפרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו, הסבירה כי למשק יהיה קשה מאוד להתמודד עם העלות הכלכלית של סגר כללי.
לפי ההערכות באוצר, סגר מלא עלול להביא להפסדים של בין 5 ל-6 מיליארד שקל בשבוע רגיל, ובין 3 ל-4 מיליארד בשבוע של חגים. סגר של חודש, צפוי לעלות למשק בהפסד של בין 20 ל-24 מיליארד שקל בשגרה, ובין 14 ל-18 מיליארד שקל בתקופת החגים.
לפי המתווה שהציעו במשרד האוצר, מקומות העבודה ימשיכו לפעול כסדרם, אך המסחר יצומצם משמעותית. אין לסגירה מוחלטת כמו בסגר הקודם, שכן הדבר יהווה נזק גדול למשק. כמו כן, מערכת החינוך תמשיך לפעול כסדרה, למעט ביישובים שהוגדרו אדומים, כפי שנקבע בהחלטת הממשלה מאתמול.
המתווה כולל אימוץ של תוכנית הרמזור של הפרויקטור גמזו, אך עם שני צבעים בלבד – אדום וכתום. יותרו התקהלויות של בין 10 ל-20 בני אדם, עם אכיפה מוגברת לאלו שיפרו את ההנחיות. מקומות גדולים כמו קניונים ייסגרו ביישובים האדומים, וביישובים הכתומים תותר כניסה של אדם אחד ל-14 מטר. עוד מוצע כי ביישובים האדומים יאסרו אירועים בישיבה במקומות מסומנים, ואילו בשאר הארץ הם יותרו בהתאם להוראות התוכנית של גמזו – 25 בני אדם בפנים ו-50 בחוץ.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


