השוק

בזן הפסידה 50 מיליון דולר ברבעון השלישי: כך פגעה הירידה בביקוש לדלק בחברת הענק

לאחר שהפקת הדלק למטוסים התרסקה בשיעור של 88% ובבנזין הירידה עמדה על 18%, הכנסות חברת בתי הזיקוק נחתכו ב-39% והסתכמו במיליארד דולר בלבד. החוב הפיננסי נטו עומד על 802 מיליון דולר
משה קפלינסקי (צילום ויקיפדיה)
לאור צניחה משוערת של כ-20% בביקוש לדלקים, חברת בתי הזיקוק בזן רשמה הפסד ברבעון השלישי בגובה של 50 מיליון דולר, לעומת לרווח של כ-7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, כך פורסם בדוחות של החברה. יחד עם זאת, החברה שומרת על הנזילות והיציבות הפיננסית עם חוב פיננסי נטו של 802 מיליון דולר.
בתוך כך, הפקת הדלק למטוסים התרסקה בשיעור של 88%, בבנזין הירידה עמדה על 18%, כאשר ההכנסות של בזן נחתכו בסך הכל בכ-39% והסתכמו במיליארד דולר בלבד. משכך, בזן הפסידה בסך הכל 207 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה, זאת לעומת רווח נקי של 99 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
בזן הציגה בסיכום הרבעון השלישי הכנסות של כמיליארד דולר בסך הכל, כך שמדובר בצניחה של כ-39% ביחס לרבעון המקביל של 2019 (כ-1.615 מיליארד דולר). למזלה של החברה, החברה רשמה ירידות קלות בהוצאות השיווק וכן בהוצאות ההנהלה וההוצאות הכלליות ועדיין היא בהפסד תפעולי של כ-37 מיליון דולר ברבעון השלישי, לעומת הרווח התפעולי של כ-35 מיליון דולר ב-2019. 
בזן ממשיכה לראות בניהול תזרים מזומנים אחראי, אחד מהיעדים המרכזיים בעת הזו. על רקע זה הפחיתה בזן את היקף השקעות ההון הצפוי לשנת 2020 לכ-90 מיליון דולר וכן לשנת 2021 לכ-110 מיליון דולר, בעיקר בשל דחיית השיפוץ המחזורי המתוכנן בחלק ממתקניה לשנת 2022. יודגש, כי הפרויקטים שנדחו נבחרו לאחר בחינה של מכלול השיקולים ההנדסיים בהיבטי בטיחות, סביבה ותפעול של חצר הזיקוק.
במהלך הרבעון הנפיקה החברה סדרת אג"ח חדשה (י"ב) במח"מ ארוך של כ-6 שנים, שתתחיל להיפרע בסכומים משמעותיים החל משנת 2024. בכך השלימה בזן את מלוא צורכי מחזור החוב לזמן ארוך לשנת 2020 וכ-45 מיליון דולר לשנת 2021 באמצעות המערכת הבנקאית והגופים המוסדיים המובילים במשק.
נוסף לכך, במהלך הרבעון האריכה בזן את מסגרות האשראי הבנקאיות המובטחות עד אוקטובר 2021 תוך הגדלתן ל-390 מיליון דולר והבטיחה מגוון נוסף של כלים למימון צרכי הון חוזר, בעיקר מול ספקיה הממשיכים להביע את אמונם בקבוצה, בסכום כולל של למעלה מ-600 מיליון דולר (במחירי הנפט כיום).
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ... זה לא האלוף מיל הזה בתמונה ...הבנת את זה ברוך .... (ל"ת)
    אזרח נאיבי 11/2020/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור