השוק

סין מתגברת על משבר הקורונה אבל ירידה בהיקפי הילודה תכביד על העתיד

סין צפויה להפוך בשנת 2028 לכלכלה הגדולה בעולם ותעבור בפעם הראשונה מאז ומעולם את ארה"ב אבל בחינה של ההתפתחות החברתית ב-2020 מגלה בעיה חדשה - ירידה בהיקפי הילודה שיפגעו בצמיחה העתידית של סין
ניצן כהן | 
אפל הסירה עשרות אלפי אפליקציות בסין (צילום pixabay ,freepik)
נתונים שהתפרסמו בסוף השבוע בסין מגלים תמונה מעניינת של התפתחות הכלכלה הצומחת בעולם. סין, אמורה אם תמשיך לצמוח בקצבים של השנים האחרונות להפוך לכלכלה הגדולה בעולם בשנת 2028 ולראשונה לעבור את ארה"ב במונחים של גודל כלכלי, אבל שנת 2020 תירשם כשנה בה נטרפו הקלפים.
סין שהייתה מוקד ההתפרצות של וירוס הקורונה הייתה הראשונה בעולם לחזור לתפקוד ובמונחים של טווח קצר, היא גם הראשונה לחזור לפסים של צמיחה כלכלית אבל דו"ח שחובר לאחרונה מגלה כי כוח העבודה של סין צפוי לקטון מידי שנה ב-0.5% וזאת בשל מצב בו האוכלוסיה הולכת ומזדקנת ויותר עובדים פורשים לגימלאות בעוד מספר מצומצם של עובדים חדשים נכנסים למעגל העבודה בעיקר של מדיניות תכנון הילודה שאפיינה את סין בשנים עברו.
כדי להמחיש עד כמה העתיד של סין לוט בערפל צריך לבחון את המתחרה הגדולה שלה - ארה"ב, שם שיעור ההצטרפות לכוח העבודה צפוי לגדול מידי שנה במשך 30 השנים הקרובות, כשהתהליך הזה נתמך בשיעורי ילודה גדולים יותר והגירה מוגברת של אנשים לתוך ארה"ב.
על פי ממוצע ההערכות של כלכלנים שערך הוול סטריט ג'ורנל, שיעור הילודה בסין ב-2020 היה נמוך בכ-10% משיעור הילודה בשנת 2019 אז נולדו בסין 14.65 מיליון תינוקות. ההערכה החציונית של הדמוגרפים והכלכלנים מדברת על ירידה של 15% בשיעור הילודה בסין ב-2020 בהשוואה ל-2019.
ביום ראשון פרסמה סין את הנתונים הראשונים לביצועים הכלכלים ל-2020 מהם עולה כי התוצר לנפש הסתכם ב-11,200 דולר. ניתוח שערכו דמוגרפים וכלכלנים במערב הביא למסקנה כי ב-2020 הגידול באוכלוסיית סין היה מזערי כשנתונים רשמיים על לידות, מיתות ועל שיעור ההצטרפות לכוח העבודה של סין לא מתפרסם באופן רשמי מה שמותיר את הנתונים לניתוח וההערכה של העולם המערבי על פי הכלים שיש בידו.
תגיות כלכלה | סין | צמיחה
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה