השוק
הראל רוכשת קרנות פנסיה וקופות גמל של פסגות ב-185 מיליון שקל
חברת הביטוח הראל תרכוש נכסים מנוהלים של פסגות בהיקף כספי כולל של 25 מיליארד שקל וזאת כחלק מתנאי אישור העסקה של פסגות עם אלטשולר שחם
חברת הביטוח הראל רוכשת מאלטשולר שחם קרנות פנסיה וקופות גמל להשקעה שנרכשו מפסגות ב-185 מיליון שקל. בסך הכל תרכוש חברת הביטוח נכסים מנוהלים בהיקף של 25 מיליארד שקל. מכירת הנכסים המנוהלים שנרכשו מפסגות היו תנאי של הרגולטורים שאישרו את רכישת קופות הגמל של פסגות על ידי אלטשולר שחם וזאת כדי למנוע מצב בו אלטשולר שחם יהפוך לגוף ריכוזי בתחום ניהול הפנסיה.
כזכור, אלטשולר שחם רכש את פעילות בית ההשקעות פסגות בתמורה ל-910 מיליון שקל. במסגרת העסקה מכר אלטשולר את פעילות קרנות הנאמנות , ניהול התיקים וחבר הבורסה של פסגות לרני צים בכ-400 מיליון שקל ונותר עם פעילות הפנסיה והגמל של פסגות שמנהלת נכסים בהיקף כספי של כ-60 מיליארד שקל.
כדי שאלטשולר שחם לא יהפוך לגוף ריכוזי קבעה הממונה על התחרות כי עליו למכור חלק ניכר מהנכסים המנוהלים שנרכשו וזאת, כאמור, כדי להגביל את הכוח של אלטשולר שחם בתחום הפנסיה והגמל. רכישת בית ההשקעות פסגות בוצעה על ידי חברת הגמל של אלטשולר שחם שנסחרת בבורסה בשווי שוק של כ-4 מיליארד שקל. את הרבעון הראשון של השנה סיימה אלטשולר גמל עם הכנסות של 287 מיליון שקל ורווח נקי של 49 מיליון שקל וזאת לעומת הכנסות של 200 מיליון שקל ורווח נקי של 25.3 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2020.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.אלטשולר שחם תעלה חזק השנהצופה עליות 06/2021/15הגב לתגובה זו0 0זו דעתי האישית. הרווחים ברבעונים הבאים יהיו גבוהים וטובים מקודמםסגור


