השוק

"אם הריבית לא תזעזע את ארה"ב, התחנה הבאה 0.75%"

הכלכלן הראשי של הפניקס אקסלנס אומר היום שהעלאת ריבית של 0.5% בחודש הבא בארה"ב היא וודאית, ואם היא לא תמוטט את הכלכלה האמריקאית אזי ביוני נראה כבר העלאת ריבית של 0.75%
ניצן כהן | 
אמיר כהנוביץ (צילום ענבל מרמרי)
הכלכלן הראשי של הפניקס אקסלנס, אמיר כהנוביץ', אומר היום שהעלאת הריבית בארה"ב בשיעור של 0.5% היא כבר וודאית ואם היא לא תמוטט את הכלכלה האמריקאית הרי שההעלאה הבאה, בחודש יוני, תהיה בשיעור חד של 0.75%.
"שוקי האג"ח הממשלתי והקונצרני נהרסים בשל המשך התפרעות הריביות הקצרות. כלכלני נומורה טוענים שהמטרה של הפד היא קודם כל להחזיר אותה מיידית ל"נייטרלית", שלהערכתם זה סביב 2.5%, מה שאומר שמבחינתו הוא היה עושה כבר אתמול העלאה של 200 נ"ב, וזה בלי קשר למה תהיה האינפלציה במדד אפריל.

"הדאגה היחידה שלו כרגע זה לעשות את זה בלי למוטט את הכלכלה. לכן אם העלאה של 0.5% בחודש מאי תעבור בשלום (העלאה שפאואל כבר דיבר עליה והשוק מתמחר ב-100%), אז ביוני כבר נראה העלאה של 0.75% (השוק מתמחר לכך סיכוי של 87%), והעלאה אגרסיבית נוספת ביולי שעשויה בקלות להפתיע גם היא למעלה אם השווקים לא יקרסו עד אז.
"נזכיר שלהערכתנו ברגע שיגיעו לריבית הנייטרלית יתחיל שלב 2 של המדיניות שהוא העלאת ריבית מעבר לניטרלית בניסיון להכניס את הביקושים למיתון טכני של שני רבעונים כבר בסוף 2023, וזאת כדי לעצור את ספירלת האינפלציה. להערכת כלכלני נומורה בשלב השני, שיסתיים במאי 2023 הריבית כבר תועלה ל-3.75%-4.00%, אך שמהנקודה הזאת הפד יתחיל שלב שלישי של הפחתת הריבית בחדות ל-2% עד תחילת 2024. השאלה אם שוקי המניות והאג"ח הקונצרני יצלחו רכבת הרים כזאת ואם התכנית הזאת תצליח לחתוך את ספירלת האינפלציה" אומר כהנוביץ'.
 
"בשני ימי המסחר האחרונים כבר נרשמו שוב ירידות שערים חדות בוול-סטריט ומדד הפחד מנסה שוב לפרוץ למעלה, פעם שלישית השנה, כשהוא מתקרב ל-30 נק'. הירידות הגיעו על רקע אמירות "ניציות" של יו"ר הפד, פאואל, על כך ששוק העבודה רותח, דו"חות חלשים למספר חברות, בניהן בלטה לרעה נטפליקס, וסקר חברות חלש של S&P. בלטו לרעה מניות מחזוריות, כמו טכנולוגיה ואנרגיה.
"שיפוע עקום התשואות חזר גם הוא לירידה וזה בטווח 3-10 שנים בלט בהתהפכות מחודשת (לרמה שלילית). הסקר של S&P למנהלי רכש בחברות שירותים אמריקאיות, המשיך אומנם לתאר התרחבות, אך גם היחלשות מפתיעה במומנטום, מ-58 נק' ל-54.7 נק'.
"כלכלני S&P התייחסו לממצאים ואמרו שמצד אחד "עסקים רבים ממשיכים לדווח על רוח גבית משחרור ביקוש עצור מהמגיפה, אך מצד שני על אתגרים הולכים וגוברים מצד האינפלציה, עיכובים מתמשכים בשרשרת האספקה, מגבלות שוק העבודה והידוק המדיניות המוניטרית. הרעידות של השוק מעלות ספק ביכולת של הפד לעבור עם הריבית אל מעבר לניטרלית, אבל השוק מתמחר שכן... ימים יגידו. להערכתנו הריבית הניטרלית בישראל נמוכה מ-1%" מסיים כהנוביץ'.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה