השוק

הבחירות לדירקטוריון דיסקונט: ISS ממליצה לא לבחור במור יוסף

לקראת הבחירות לדירקטוריון בנק דיסקונט, חברת הייעוץ ISS פרסמה את ההמלצות שלה ובהן היא ממליצה שלא לבחור בפרופ' שלמה מור יוסף לתפקיד - על מי בחרה כן להמליץ?
מערכת ice | 
בנק דיסקונט (צילום Magma Images)
הבחירות לדירקטוריון בנק דיסקונט מתקרבות וחברת הייעוץ ISS מסרה את ההמלצות שלה. לפי כלכליסט, ההמלצות של חברת הייעוץ חשובות במיוחד לבעלי המניות הזרים בבנק והם נוטים להסתמך עליהן מאוד. החברה המליצה לבחור באריק פינטו, באהרון אברמוביץ', בעופר לוי, באיריס אבנר ובסיגל רגב לדירקטוריון, על פני פרופ' שלמה מור יוסף ואמיר קושילביץ אילן.
הבחירות המתקרבות יתחלקו לשתי קבוצות. בקבוצה הראשונה נמצאים אבנר, מור יוסף, פינטו ורגב. בבחירות יבחרו שלושה מאלו, וכאמור ISS המליצה שלא לבחור במור יוסף בטענה שאין לו ניסיון בדירקטוריון של חברות ציבוריות ובבנקאות. עם זאת, היא ציינה לחיוב את הניסיון העשיר שלו בניהול מגזרים אחרים.
אבנר, פינטו ורגב זכו להמלצות בזכות העובדה שאבנר כבר דירקטורית מכהנת, לפינטו ניסיון בבנקאות (מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר) ורגב נחשבת למומחית פיננסית. 
בקבוצה השנייה נמצאים אהרון אברמוביץ' (שמתמודד לקדנציה נוספת), עופר לוי ואמיר קושילביץ אילן, עליו כאמור החברה לא המליצה אף שגם לו ניסיון בנקאי עשיר.
אסיפת בעלי המניות של דיסקונט תתקיים ביום רביעי הקרוב, ובאסיפה זו ייבחרו חמישה דירקטורים. השנה מדובר בבחירות חשובות היות שעתידים להיבחר דירקטורים רבים, ולאור העובדה שהדירקטוריון החדש יבחר גם יו"ר שיחליף את שאול קוברינסקי שיעזוב בתום השנה. נציין כי לבעלי המניות הזרים בבנק יש משקל של כ-18% ועל כן המלצת ISS קריטית להחלטתם ולעתיד הבנק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה