השוק
הצלחה לסטארט-אפ הישראלי: החל לשווק את הסלמון הטבעוני הראשון
הסטארט-אפ הישראלי אושי (לשעבר פלנטיש), זוכה להצלחה גדולה עם תחילת שיווק הסלמון הטבעוני הראשון בארה"ב
שותפות המו"פ סמארט אגרו הודיעה היום (שלישי) כי הסטארט-אפ הישראלי אושי (לשעבר פלנטיש), הנמנה על אחת מחברות הפורטפוליו שלה, זוכה להצלחה גדולה עם תחילת שיווק הסלמון הטבעוני הראשון בארה"ב.
הטכנולוגיה החדשנית של החברה, שפותחה בראשל"צ, מאפשרת ייצור נתח סלמון ממקור חלבון צמחי להחלפת השימוש בדגים. פילה הסלמון של אושי זהה במראה לסלמון פראי, עם טקסטורה וטעם שלא נראו עד כה בתעשיית החלבון האלטרנטיבי. שוק הסלמון עולמי נאמד בשווי של כ-50 מיליארד דולר.
"אחרי שנתיים וחצי של פיתוח ומעבר לייצור, חברת אושי התחילה לשווק את הסלמון הטבעוני הראשון בארה"ב. בזכות הטכנולוגיה החדשנית שפיתחנו במעבדות החברה ברחובות, ופס הייצור שהקמנו בראשון לציון, המוצר שלנו מיוצא לעיר ניו יורק למסעדה בשם Coletta של השף הישראלי גיא וקנין. מדובר בקבוצת המסעדות הטבעוניות המצליחה בניו יורק", ציין אופק רון, מנכ"ל אושי.
אושי היתה אמורה להשיק את המוצר בישראל לפני כשבועיים, אך בעקבות המלחמה אושי עשתה שינוי כיוון מהיר ושלחה את הנתחים על מטוס לניו יורק, שם ההשקה נחלה הצלחה מסחררת עם ביקורות מעולות מהלקוחות והשף.
אושי הוקמה בשנת 2021 על ידי ד"ר רון סיקסיק, ד"ר אריאל שקלני, ד"ר הילה אלימלך ואופק רון. החברה גייסה עד כה 14.45 מיליון דולר בשני סבבי השקעה. בין משקיעיה: סמארט אגרו, קרן יונוביס שהשקיעה בביונד מיט ואוטלי, פיטנגו, SOMV וטק-אביב, בנוסף השקיעו בה שפים מובילים ומשפיען הרשת נאס דיילי. תוך כשנתיים וחצי מהקמתה, החברה פיתחה טכנולוגיה חדישה לייצור נתחי דג מהצומח, פיתחה מוצר שעבר בהצלחה מבחני טעימה, הקימה פס ייצור בראשון לציון והתחילה למכור את המוצר ללקוחות בניו יורק.
עוד ב-
לדברי דגנית ורד, מנכ"לית סמארט אגרו, "דווקא בעת הנוכחית, אנו רואים צורך שהולך וגובר בהזרמת משאבים והשקעות לסטארט-אפים ישראליים, תוך אימוץ טכנולוגיות אגריטק חיוניות שיסייעו למשתמשים בהן להתמודד עם המציאות המורכבת של משבר האקלים, הצורך בחסכון במים ושמירה על הסביבה. אני גאה בהצלחה של אושי ומאמינה בפעילותה העסקית ובצוות הניהולי העומד בראשה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



