רכילות עסקית
הבת של רמי לוי חושפת את הסוד של חייה: "חטפתי סטירה"
רינת לוי טנג'י, הבת של, מנהלת מלון יוקרה בבעלות המשפחה ויוצרת סרט חדש. היא מספרת על ההתמודדות עם החיים בצל אביה המפורסם, על הדיכאון אחרי לידה שהפך להשראה ליצירה ועל הסיבה שבגללה, לדבריה, לא תמתין שאביה יפטר אותה
רינת לוי טנג'י, בתו של איש העסקים רמי לוי ומנהלת מלון הבוטיק "ג'ול" בתל אביב, יוצאת לראשונה לקדמת הבמה עם סרט הביכורים שכתבה, "שמיים וארץ". בראיון ל"ישראל היום" היא מספרת על ההתמודדות עם התווית של "הבת של רמי לוי", על הקריירה העסקית שלה ועל החוויה האישית של דיכאון אחרי לידה שהיוותה השראה לעלילת הסרט.
לדבריה, במשך שנים חיה בתחושת פספוס לאחר שוויתרה על חלום ילדות להיות שחקנית. "אהבתי תיאטרון ובמה", סיפרה, אך לדבריה חוסר ביטחון עצמי והמחויבות לעסק המשפחתי מנעו ממנה לפנות ללימודי משחק.
את התסריט ל"שמיים וארץ" החלה לכתוב לפני כעשור, בעיקר בשעות הלילה, לצד גידול ילדים וניהול פרויקטים עסקיים. הסרט, בכיכובם של תום אבני והילה סעדה ובבימויו של רובי דואניאס, עוסק בזוג צעיר המתמודד עם משבר משפחתי קשה, ומשלב אלמנטים של מתח ואימה.
לוי טנג'י חשפה כי ההשראה המרכזית לכתיבה הגיעה מהתמודדותה האישית עם דיכאון אחרי לידה לאחר הולדת בתה הבכורה. "היה לי מאוד חשוב להעלות את נושא הדיכאון אחרי לידה, כי חוויתי אותו בעצמי בתקופה שבה כמעט לא דיברו על הנושא הזה", אמרה. "לפני שהפכתי לאמא דמיינתי את עצמי בצורה מאוד חיה. דמיינתי איך זה הולך להיות, איזו אמא אהיה. היו לי המון ציפיות וחלומות. וכשילדתי את עלמה, וחוויתי את הדיכאון, חטפתי סטירה די גדולה".
היא תיארה כיצד כתיבת הסרט הפכה עבורה לכלי לעיבוד החוויה האישית. "הסיפור לסרט הגיע ממקום של שחרור שליטה. כתיבת התסריט התחילה כסוג של תרפיה, משהו להתעסק איתו, לבטא בו את הרגשות ואת התחושות".
בהתייחסה לביקורת אפשרית סביב מעמדה כבתו של אחד מאנשי העסקים המוכרים בישראל, הודתה כי היא מודעת לכך שהנושא מלווה אותה בכל צעד: "לא משנה מה אני עושה, תמיד מעלי יש את העניין הזה שאני הבת של רמי לוי", אמרה. עם זאת, לדבריה, התחושה הזו דווקא חיזקה בה את הצורך להוכיח את עצמה. "אני תמיד יודעת ויוצאת מנקודת הנחה שחובת ההוכחה היא עלי".
לוי טנג'י, שמנהלת מאז הקיץ שעבר את מלון הבוטיק "ג'ול" בתל אביב, סיפרה כי היא רואה בתפקידה אחריות מקצועית לכל דבר, ולא מינוי שמבוסס על קשרים משפחתיים. "אני צריכה להצדיק את המקום שלי פה", אמרה. "אני יודעת במפורש שאם לא אעשה את העבודה כמו שצריך, אני אצטרך לפנות את הכיסא".
עוד ב-
כשנשאלה אם היא יכולה לדמיין מצב שבו אביה יפטר אותה מהתפקיד, השיבה: "אם לא אהיה טובה בזה, אני אדע להודות ולהתפטר בעצמי. אבא שלי אפילו לא יצטרך".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



