אוכל
המגולגלות של מיכל הקטנה באות בטוב ליד הקפה של שבת בבוקר
רוצים לפתוח את בוקר שבת עם משהו מתוק וטעים? מיכל הקטנה מציגה את המתכון שלה לעוגיות מגולגלות שמכינים בקלות ואי אפשר להפסיק לזלול
מאז שמיכל הקטנה החלה לשתף באינסטגרם שלה שהיא גם מבשלת ומנקה, הכוכבת לא מפסיקה לספק מתכונים נהדרים שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים. לכבוד סוף השבוע, החלטנו לפרגן לעוגיות המגולגלות שלה שמכינים בקלי קלות והן לגמרי סוגרות פינה לקפה של שבת בבוקר.
עוד ב-
מצרכים:
4 כוסות קמח
120 גרם אבקת סוכר
300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כוס חלב
https://www.instagram.com/reel/DFk8fuIMBWO/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
אופן ההכנה:
1. מעבדים את החומרים היבשים במיקסר לבצק פירורי.
2. מוסיפים את הנוזלים עד שמתקבל בצק אסוף ונעים למגע.
3. מעבירים לקירור של כחצי שעה ובנתיים בוחרים ממרחים - כל ממרח ותוספות שיכולות להיכנס לאפייה.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
5. מורחים בנדיבות ממרחים ותוספות, מגלגלים ומעבירים לתבנית אפיה
6. בשלב הזה אפר ורצוי להכניס את הרולדות המגולגלות למקרר לחצי שעה לפחות, לפני האפייה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב סטטי (פס עליון ותחתון)
8. מסמנים חריצים בעזרת סכין על הרולדות (לא לוותר על השלב הזה, זה יעזור אחר כך לפרוס את העוגיות)
9. מכניסים לתנור לאפיה של כ25 דק או עד הזהבה.
10. מוציאים ומקררים לחלוטין
11. פורסים, מסדרים את העוגיות ומקשטים באבקת סוכר
4 כוסות קמח
120 גרם אבקת סוכר
300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כוס חלב
https://www.instagram.com/reel/DFk8fuIMBWO/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
אופן ההכנה:
1. מעבדים את החומרים היבשים במיקסר לבצק פירורי.
2. מוסיפים את הנוזלים עד שמתקבל בצק אסוף ונעים למגע.
3. מעבירים לקירור של כחצי שעה ובנתיים בוחרים ממרחים - כל ממרח ותוספות שיכולות להיכנס לאפייה.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
5. מורחים בנדיבות ממרחים ותוספות, מגלגלים ומעבירים לתבנית אפיה
6. בשלב הזה אפר ורצוי להכניס את הרולדות המגולגלות למקרר לחצי שעה לפחות, לפני האפייה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב סטטי (פס עליון ותחתון)
8. מסמנים חריצים בעזרת סכין על הרולדות (לא לוותר על השלב הזה, זה יעזור אחר כך לפרוס את העוגיות)
9. מכניסים לתנור לאפיה של כ25 דק או עד הזהבה.
10. מוציאים ומקררים לחלוטין
11. פורסים, מסדרים את העוגיות ומקשטים באבקת סוכר
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



