אוכל
לא צריך את KFC: מתכון לעוף מטוגן בבית
עוד ב-
המתכונאי בן שי מציג את הגרסה שלו לכנפיים מטוגנות, בצורה קלילה ופשוטה שתגרום לכם לרוץ למטבח.
@benshai כנפיים חריפות (או לא) בסגנון KFC קראנצ׳י, ג׳וסי, טעים ואפילו עוד לא התחלתי לדבר על הכנפיים המטורפות האלה. יש סיבה שזה מתכון מנצח שלי, הוא פשוט טוב. מה צריך? כנפיים - 1-1.5 קילו לכמויות שפה להשרייה: ליטר מים, 2 כפות מלח ופלפל קאיין/פפריקה חריפה אם רוצים 250 גרם קמח 50 גרם קורנפלור כפית מלח כף סוכר כפית פפריקה כפית פפריקה חריפה או קאיין אם רוצים כפית פלפל לבן כפית אבקת שום כפית אבקת בצל (אפשר לקנות בצל גבישי ולטחון) כפית אבקת אפייה וכפית msg אם רוצים ביצה אחת מים לפי הצורך שמן לטיגון עמוק איך מכינים? 1. מכינים את המים המתובלים ומשרים את הכנפיים לשעה-שעתיים. הבריין הזה ירכך ויתבל את הכנפיים ויעשה שישארו עסיסיות יותר. 2. נוציא ונייבש אותן. 3. נכין את קערת הקמח המתובל עם כל המרכיבים היבשים, נעביר כ5-6 כפות לקערה נפרדת ואליה נוסיף ביצה אחת ומים לפי הצורך. שימו לב, לא למזוג יותר מדי מים בבת אחת, לאט לאט עד שמגיעים למרקם כמו של טחינה גולמית. סמיך אבל לא יותר מדי. 4. נצפה את הכנפיים בקמח וננער קמח עודף. נטבול בבלילה הנוזלית וניתן לה לטפטף שלא סתם יהיה יותר מדי. נחזיר לקמח ונצפה את הכנפיים תוך כדי לחיצה של הקמח לתוך הכנף. השילוב של הבלילה והקמח יצור את הציפוי המשוגע הזה. 5. נכניס לשמן עמוק על 170 מעלות ונטגן עד שזהוב ומוכן. 6. לטרוף #פודטוק #מבשלים_עם_טיקטוק #kfc #כנפיים #מטוגן ♬ original sound - Ben Shai
הגרסה הכשרה:
הנה מתכון מעולה לשומרי הכשרות. לא חייבים לערבב בשר וחלב כדי לקבל עוף מטוגן וקריספי, שיגרום לכם ללקק את האצבעות:
@liran.rozen עוף מטוגן בסגנון KFC רק כשר‼️🍗🤤 מתכון קליל ופשוט לעוף בטמפורה בייתית 🍗🍗 - 1 קילו עוף (כנפיים, שוקיים, מיקס, מה שבא לכם) - 1 קילו קמח לבן - 1 כוס קורנפלור - 1 ביצה - 3 כוסות מים (אם דליל מידי תוסיפו קמח) - 1 כף מלח - 1 כף סוכר - 1/2 כף פלפל שחור - 1 כף גדושה פפריקה מתוקה - 1/2 כף כורכום (לא חובה) - 1 כף אבקת מרק - 1 כף גדושה אבקת שום - 2 ליטר שמן (2 בקבוקים) אני הכי אוהבת כנפיים (רק החלק הרזה) ושוקיים! קודם מנקים את העוף משיערות ושוטפים אותו. אם יש לכם שוקיים או ירכיים, ממליצה לחרוץ בקטנה עד העצם עם סכין (ממש פנסים קטנים) ב3 מקומות. או לחילופין אפשר לבשל את העוף במים רותחים כדי ש-2 דברים יקרו (רק כנפיים ממש אין צורך): 1. דם ולכלוך מיותר יצא במים ולא ישאר על העוף שלנו 2. העוף יהיה מוכן מבפנים ולא נצטרך לטגן אותו שעות מבשלים עד שהעוף נהיה לבן והלכלוך צף באש גבוהה (מים רותחים) אבל לא לייבש, ממש עשר דקות יספיקו ומעבירים את העוף לקערה. את המים שהם בושלו בו שומרים ומסננים אותם מהלכלוך עם מסננת דקה לתוך קערה אחרת (שליש מהמים הללו יספיקו). טמפורה- בקערה נשים 3 כוסות קמח, את הקורנפלור, 3 כוסות המים, התבלינים, הביצה ונערבב לבלילה דביקה ולא דלילה מידי. אם סמיך מידי השלל מעט במים וההיפך. מכינים את קערת הקמח עם כל התבלינים ומערבבים (שימו מה שטעים לכם, אין פה חוקים). מכינים עוד קערה עם מסננת עליה שם נשים את העוף המוכן. אם לא בישלנו את העוף- נכין פשוט קערה עם 3 כוסות מים ונוסיף מים אם צריך. טובלים את העוף במים ואז בקמח הנקי ואז בטמפורה עם התבלינים ואז שוב בקמח (דאבל דיפינג) ואז ישר לשמן הרותח! חשוב שיהיה על אש גבוהה בינונית (אפשר בסיר עמוק או בווק) ומטגנים עד הזהבה יפה. לוודא שאתם לא על אש גבוהה ואז השמן יהיה סתם רותח וישרוף את הבחוץ ובפנים העוף לא יהיה מוכן! אפשר גם לשים אחרי הבישול את העוף במרינדה- סויה וטריאקי, מיונז וחרדל ומה שתרצו! אבל לא צריך רטבים נשבעת כמה טעיםםםם! #מבשלים_עם_טיקטוק #לירןרוזן #עוףמטוגן #קריספי #אמאולה #פיקברכיים ♬ Jericho RG REMIX - Robert Grace
הגרסה בנינג'ה:
הנה גרסה למתכון האהוב למי שלא רוצה לטגן בשמן עמוק ומחפש דרך יותר קלילה ובריאה, אבל לא פחות טעימה. קובי אדרי מציג את הגרסה שלו למנה האהובה שאפשר להכין בנינג'ה הבייתי.
@kobiedri נענה לבקשות שלכם לעוד מתכונים בנינג׳ה, והפעם עוף kfc סטייל בטיגון באויר חם… בתנור אובן טורבו (אפשר גם באייר פרייר של הנינגה גריל)#נינג׳הגריל #ninja #לומדים_עם_טיקטוק #נינג׳ה #kfc #airfryer ♬ צליל מקורי - Kobi Edri
הגרסה הקוריאנית:
אם בא לכם לשדרג את המנה הקלאסית ולהוסיף לה ניחוח אסייאתי, הגרסה הזאת של בן שי היא לגמרי בשבילכם:
@benshai 👇 קוריאן איר פרייד צ׳יקן 🍗 עושה ריפוסט כי זה טעים 😋 העוף KFC מגיע בשתי צורות, המטוגן הקריספי שכולם מכירים מקנטאקי והמטוגן בציפוי רוטב מתוק-חמוץ-חריף שכולם בקוריאה מכירים! רציתי תקופה לעשות מתכון כזה ואז חשבתי ״למה ממש לטגן אם תכלס הרוטב הוא הכוכב ואם יש מולטי גריל??״ מכאן קוריאן איר פרייד צ׳יקן. מה צריך? למרינדה: קילו כנפיים נקיות שתי שיני שום כתושות ג׳ינג׳ר מגורד באותה כמות כמו השום קצת פלפל שחור מלח שלוק מירין 2-3 כפות קורנפלור קצת שמן לרוטב: 3 כפות ממרח גוצ׳וג׳אנג קוריאני 2 כפות קטשופ 2 כפות סויה 2 כפות מירין 2 כפות סוכר חום 2 כפיות שמן שומשום זרעי שומשום לפי טעמכם 3 שיני שום כתושות כפית צ׳ילי גרוס - אם רוצים פיקנטי פלפל שחור גרוס איך עושים? 1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים של המרינדה עם הכנפיים ושמים בצד בזמן שנכין את הרוטב. 2. מוסיפים לסיר/מחבת את כל מרכיבי הרוטב ומחממים עד שחם וחלק על חום בינוני. 3. אם הרוטב קצת גושי או צריך דילול אפשר להוסיף מים. 4. מוסיפים לעוף קצת שמן ומערבבים. 5. מסדרים במרווחים במולטי גריל או איר פרייר ומפעילים על טיגון אוויר עד שמוכן! 6. מקפיצים עם הרוטב ואוכלים!! 7. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ.
♬ original sound - Ben Shai
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



