אוכל
המתכון של השפית קונדיטורית קרין גורן לאוזני המן מושלמים
אין חג פורים בלי אוזני המן, אבל השנה, במקום לקנות מהמאפייה, הגיע הזמן להכין לבד – וזה הרבה יותר קל ממה שחשבתם
פורים כבר כאן, ומייד אחר כך שבת. אין כמו ההרגשה של בצק פריך וזהוב שמתפצח בפה, עם מילוי מתוק ומענג שעושה חשק לקחת עוד אחת (או כמה). במקום לקנות במאפייה, למה שלא תכינו השנה בבית? זה הרבה יותר קל ממה שחושבים, והתוצאה – פשוט בלתי נשכחת.
אז אם אתם רוצים להרשים את כולם במשלוחי המנות או פשוט ליהנות מחוויה משפחתית מתוקה – הנה המתכון של קרין גורן שיכניס אתכם לאווירת החג.
מצרכים (לכ-25 יחידות):
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
ממרח שוקולד/פרג/אגוזים לפי הטעם
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
ממרח שוקולד/פרג/אגוזים לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית) טורפים חמאה ואבקת סוכר עד שהתערובת חלקה.
2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבב.
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ, וקורצים עיגולים.
6. מניחים כפית מהמילוי הנבחר במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת אוזני המן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (בתנור של Bosch תוכנית טורבו) כ-12-15 דקות, עד להזהבה קלה.
8. מצננים, מקשטים באבקת סוכר – ונהנים!
1. במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית) טורפים חמאה ואבקת סוכר עד שהתערובת חלקה.
2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבב.
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ, וקורצים עיגולים.
6. מניחים כפית מהמילוי הנבחר במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת אוזני המן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (בתנור של Bosch תוכנית טורבו) כ-12-15 דקות, עד להזהבה קלה.
8. מצננים, מקשטים באבקת סוכר – ונהנים!
עוד ב-
הטיפ של קרין: כדי לקבל בצק פריך במיוחד, מומלץ להשתמש בתנור עם פיזור חום אחיד כמו אלו של Bosch!
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



